19 Kasım 2019 11:11

Kılıçdaroğlu'ndan "Tank Palet" sorusu: Gizlediğin protokolü açıklayacak mısın?

CHP grubunda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Tank Palet açıklamasına karşı "Tank Palet Fabrikası dolayısıyla gizlediğin protokolü açıklayacak mısın?" sorusunu yöneltti.

Fotoğraf: Aytaç Ünal/AA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Grup Toplantısı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin bugünkü grup toplantısında dile getirdiği ‘Sakarya'daki tank palet fabrikasının satılmadığı’ yönündeki açıklamaları üzerinde duran Kılıçdaroğlu, "Erdoğan az önce açıklamalar yapıyor satılmadı. Satılmadı doğru biz peşkeş çekildi diyoruz. Satılsa para alacaksın. Bedava verildi. 20 milyar dolarlık fabrika 25 yıllığına bedava verildi" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"TANK PALET PROTOKOLÜNÜ AÇIKLAYACAK MISIN?"

"Türk Katar ortaklığı ile BMC’ye devretmişler. Kaça devrettin? Kaç lira aldın sen? Kararnameleri niye gizli çıkarıyorsun? Özellikle benim öğrenmemi istemiyor. Senin boyun ona yetmez, ben her şeyi öğrenirim. Erdoğan’a soruyorum Tank Palet Fabrikası dolayısıyla gizlediğin protokolü açıklayacak mısın? Hangi gerekçe ile ihale yapmadın?”

"Kendisine şu soruyu da sordum, ‘Bana bir tane ülke gösterin kendi silah fabrikasını yabancı bir ülkeye kiralasın’ Var mı böyle bir örnek? Yok. Peki sen neden kiralıyorsun? Üstelik bedavaya! Sen ülkeyi yönetemiyorsun. Kendi silah fabrikasını yabancı bir ülkeye peşkeş çekenlerin bu ülkeye değil ceplerine faydası olur."

KAYYUM TEPKİSİ: SEÇMENİN İRADESİNİ TANIMIYORUM DEMEKTİR

"Diyorsunuz ki şimdi, seçimi kazandığın için seni cezalandırıyorum, oraya bir memur tayin ediyorum, ayrıca senin belediye meclisini de saymıyorum.’ Bu demokrasi midir? Dünya, 'Türkiye’de demokrasi yok' diye biliyor. Doğru. Bu demokrasi midir? Benim gibi düşünmeyenlerin de hakları vardır. Bu ne demektir? Ben seni seçen bütün seçmenlerin iradesini kabul etmiyorum demektir, o oylar benim için geçersizdir demektir. Demokrasi kültürüne yakışmayan bu durum yanlıştır" 

"(Karaköy’de başörtülü iki kadının yolda saldırıya uğraması) Kendilerini aradım morallerinin bozulmamasını istedim bu ülkenin sağ duyulu insanları hep yanınızda olacaktır dedim onlara moralinizi bozarsanız bu provokatörün amacına ulaştığını gösterir. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmesini asla ve asla kabul etmiyoruz.”

"VATANDAŞI HORTUMLAYAN KOLDİNGLERİ KURTARMA KANUNU GETİRİYORLAR"

"Bu holdingleri kurtarma kanunu getiriyorlar şimdi Meclis'e. Alın teriyle para veren vatandaşı kurtarmıyorlar, vatandaşı hortumlayanı kurtarmak için teklif veriyorlar. Eğer vicdan denen bir kavram varsa bu kanunu teklif edenler kimse başta AK Parti yöneticileri olmak üzere onlara oy verirsen iki elim mahşere kadar yakanda olacak kardeşim."

ERDOĞAN’A MEKTUP YANITI: SEN POSTA MEMURU MUSUN, MEKTUPÇU BAŞI MISIN?

“Trump tarafından bizim tarihimizin kabul etmediği ağır bir mektup geldi. Türkiye’nin şan ve şerefini korumak zorunda olan kişi koruyamadı. Ettiği yemine sadık bile kalamadı. Mektubu aynen iade et dedik, etmedi. Bu mektup doğru değildir lafını bile kullanmadı. Mektubu Trump’a takdim edeceğim dedi. Aptal diyor, akıllı ol diyor, senden tek laf çıkmıyor. Koşa koşa gitti, gitme dedim. Sen mektupçu başı mısın, posta memuru musun?"

"Sözde dünya lideriydi. Bir baktık ki egemen güçlerin şamar oğlanına dönmüş. Siyasi rakibim doğru ama benim ağrıma gidiyor. Gitti orada S-400 pazarlığı yaptı. Arkasından mektubu takdim etti. Niçin? Kendisini ikinci sınıf olarak görüyor."

"SEN EGEMEN GÜÇLERİN TÜRKİYE TEMSİLCİSİSİN"

"CHP iktidar olduğunda Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’yi göndereceğiz. Egemen güçlerin Türkiye'deki temsilcisisin sen. Türkiye'nin hangi çıkarını korudun. Sonra sıkışınca bizi zor durumda bıraktılar dedin. Suriye’yi onaracağız. Parayı Esad'dan alacağız. Ben boşuna mı söylüyorum; ‘Beşar Esad'la konuşacaksın’ diye. Şimdi elin mahkum konuşacaksın."

"1000 LİRANIN ALTINDA AYLIK ALAN 874 BİN KİŞİ VAR"

"İnsani düzeye çıkardık diyor emeklilerin durumunu. Aylık geliri 673 liranın altında olan kişi sayısı 8 milyon 647 bin 283 kişi. Hangi refahtan söz ediyorsun sen? Ayda 1000 liranın altında aylık alan emekli dul ve yetim sayısı 874 bin 643 kişi. Erdoğan şunu unutmasın ben doğruları söylüyorum senin çevredekiler seni kandırıyor. 2 bin 58 liranın altında aylık alanlar 6 milyon 850 bin 513 kişi. 82 milyonu tefecilere çalışır hale getirdin. Faiz ödemek için bile borçlanmak zorundasın."

‘Şehir hastaneleri zarar ediyor’ dediğimde, ‘Devletin bütçesinden 5 kuruş çıkmıyor’ diyordu. 2019 bütçesinden çıkan para 3 milyar 700 milyon lira. Önümüzdeki üç yılda çıkacak para 49 milyar lira. Elinizi vicdanınıza koyun.Yazık değil mi bu ülkenin parasına?"

"BAY KEMAL OLMAK İÇİN ELİN HARAMA UZANMAYACAK’

"Erdoğan’ın hayat koşulları İsviçre seviyesinde. Kılıçdaroğlu’na 5 tane koyun teslim edin kaybeder diyor. Bay Kemal olmak kolay değildir!  Bay Kemal olmak için mal varlığının hesabını bütün dünyanın önünde vereceksin. Bay Kemal olmak için elin harama uzanmayacak. Bay Kemal olmak için tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyeceksin. Bay Kemal olmak için rüşvet alan adamı büyükelçi ilan etmeyeceksin. Her CHP’li bir Bay Kemal’dir. (HABER MERKEZİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Nedim Saban: Kuru gözyaşları dökmek yerine Kenter Tiyatrosuna sahip çıkılmalı

SONRAKİ HABER

Kadınlar, istismarcıların affına yönelik girişimlere tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...