12 Nisan 2011 07:28

İmzalar ÖSYM’ye gönderildi

Kartal’da Liseli Emek Gençliğinin oluşturduğu ‘Yeter Artık Söz Liselilerde Komitesi’ sınavsız ve parasız üniversite için topladığı imzaları yaptığı yürüyüş ve basın açıklaması sonrası ÖSYM’ye gönderdi.Kartal Meydanı’nda toplanan lise ve dershane öğrencileri, kısa bir müzik

İmzalar ÖSYM’ye gönderildi
Paylaş

Kartal Meydanı’nda toplanan lise ve dershane öğrencileri, kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirdikten sonra ‘Tatmin Olmadık. Parasız Eğitim Sınavsız Üniversite’ pankartının arkasında Kartal PTT’ye kadar yürüdüler. Lise ve dershanelerden toplanan binlerce imzanın Ankara’ya gönderilmesinden sonra bir basın açıklaması yapan Komite Üyesi Zeynep Aral gençlerin YGS’de yaşanan şifre skandalının bir an önce çözülmesi ve sorumluların derhal yargılanmasını istediğini belirterek “Bu olay tesadüf değildir. Sistemin özünde rekabet ve serbest piyasa mantığı var. O zaman sınav sorularını satılığa çıkarın, dershanelere o kadar para vermeyelim. Ya da bu eğitim sistemini kökten değiştirin, hepimiz emeğimizin karşılığını alalım. Ve bizler imzalarımızı toplamaya devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Emek Gençliği Yöneticisi Onur Aydın “Türkiye’nin dört bir tarafında eylemler yapılıyor ve tatmin olanlar çark ediyor. Bu bizim birlikte hareket ettiğimizde neleri değiştirebileceğimizin göstergesi olmuştur’ diyerek cuma günü yapılacak boykota çağrı yaptı. Kartal’da yapmak istedikleri lise şöleni için 45 gündür Kartal Belediyesinden haber beklediklerini ama belediyenin yer vermediğini belirten Aydın “Seçimler yaklaştıkça gençliğe şirin gözükmeye çalışan sistem partileri gerçek yüzlerini göstermiştir’ diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li Belediye Başkanından nükleeri kapatma çağrısı

SONRAKİ HABER

İmamın Ordusu’ndan sanal saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...