19 Kasım 2019 05:28
Son Güncellenme Tarihi: 19 Kasım 2019 18:25

Kartal'da ruhsatı olmayan mobilya atölyesinde yangın: 2 kişi hayatını kaybetti

Kartal'da 6 katlı binanın bodrum katında bulunan mobilya atölyesinde çıkan yangında, dumandan etkilenen 6 kişiden 2'si yaşamını yitirdi. Atölyenin ruhsatının olmadığı ortaya çıktı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Kartal'da, bir mobilya atölyesinde çalışan 2 işçi çıkan yangında hayatını kaybetti. İşçilerin hayatını kaybetmesine neden olan yangına ilişkin işyeri sahipleri olduğu belirtilen 2 kişi tutuklandı. Atölyenin ruhsatının olmadığı öğrenildi.

DHA'da yer alan habere göre yangın, saat 05.45 sıralarında Topselvi Mahallesi Saray Kapısı Sokak 12 numarada bulunan bir binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 6 katlı binanın bodrum katında bulunan mobilya atölyesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale edip söndürürken, dumandan etkilenen 6 kişiyi polis ekiplerinin yardımıyla tahliye etti. Binada yaşayanlar da dumandan etkilenmemek için dışarı çıktı. Yaralılar ambulanslara Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralı 2 kişi tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, 4 yaralıdan 1'inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Yangına ilişkin Kartal Kaymakamlığından yapılan açıklamada yangına ilişkin idari ve adli tahkikatın başladığı belirtilerek, “Dumandan etkilenen 6 kişi, 112 ekiplerimizce Kartal Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi ile Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Yaralılardan henüz kimliği tespit edilemeyen 2 kişi, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

İŞYERİ SAHİPLERİ TUTUKLANDI

DHA'da yer alan habere göre, gözaltına alınan işyeri sahipleri Kaan V. ve Bayram A. çıkarıldıkları mahkemece işyerinin ruhsatsız, işçilerin sigortasız ve kaçak olması, işçilerin işyerini aynı zamanda barınma yeri olarak kullanması, işverenlerin buna rızaları nedeniyle taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan tutuklanmalarına karar verildi.

Şüpheli işyeri sahibi Bayram A. sorgusunda, “Yangının çıktığı işyeri Kaan ile bana aittir. 2 yıldır beraber işletiyoruz. Yangın elektrikli şofbenden çıkmış. Duş aldıktan sonra düğmesinin kapatılmaması nedeniyle çıkmış olabileceği söylendi. Burada bulunan işçilere ben çoğu kez şarteli kapatın diye ikaz etmeme rağmen kapatmadıkları için bu yangın çıkmış olabilir. 5 tane işçi vardı. 5 işçi de marangozhanede yatıp kalkmaktadırlar. Bu 5 işçinin tanesi 20 gündür bizim işyerimizde çalışıyordu. 2 tanesi de yeni gelmişti. Ölenlerden Yiğit Boz'u tanıyorum. Bu yabancı işçileri işe ben aldım. Bunların çalışma izni yoktur. Ancak çalışma izinleri için başvurduklarını bana söylediler. Ben bunlara 2 bin 200 lira maaş verecektim ve yemeklerini veriyordum. Çalışma izinlerini aldıktan sonra sigortalarını yaptıracaktım. Ancak yangının çıktığı vakit sigortaları yoktu. Bu olaydan dolayı çok üzgünüm. Dükkanımızın üstünde 6 kat ve her katta 3 daire olacak şekildedir. Marangoz dükkanımızın üst katındaki komşulardan bize gürültü olması nedeniyle şikayetler gelmişti. Ben işyerimle alakalı ruhsat alamadım. Benim işyerim binanın sığınağı olarak gözükmektedir. Bundan dolayı ruhsat alamadım. Ancak önümüzdeki ay bu yeri boşaltacaktım. Vergi levham vardır" dedi.

Diğer işyeri sahibi Kaan V. İse “İşyerinde Bayram A. İle ortağız. Bizim ortaklığımız sadece kağıt üzerindedir. Ben bu işyerine giderim, işçi çalıştırırım. 5 tane işçi çalıştırıyorduk, 5'i de yabancı uyrukludur. Ben yangının elektrikli şofbenden çıktığını duydum. Bunu karakolda öğrendim. Bu işçiler marangozhanede yatıp kalkmaktadırlar. Yangının çıkmasından dolayı ölen kişilerden biri çok yakın arkadaşım Yiğit Boz'dur. Diğerinin kim olduğunu bilmiyorum. Bu durumdan dolayı çok üzgünüm" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Usta Tiyatrocu Yıldız Kenter son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

Kızına istismarda bulunan medya patronu Fatih Oflaz’ın hapis cezası onandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...