18 Kasım 2019 17:46

Eski Tekel işçileri Cibali’de buluştu

İstanbul’daki Cibali Tekel Tütün fabrikasının eski emekçileri, Tekel Tütün Fabrikasının bugün Kadir Has Üniversitesi olan Cibali yerleşkesinde buluştu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul’daki Cibali Tekel Tütün fabrikasının 150 eski işçisi, Tekel Tütün Fabrikasının bugün Kadir Has Üniversitesi olan Cibali yerleşkesinde bir araya geldi.

O dönem sendika temsilcisi olan Hatice Görgü, Tekel işçisinin direnişleriyle sınıf içindeki etkisinden bahsetti. Görgü’nün 89 Bahar Eylemleri’nde, özelleştirme karşıtı eylemlerde gösterilen sınıf dayanışmasından söz etmesi alkışlarla karşılandı.

Anne babası Tekel işçisi olduğu için fabrika kreşinde büyüyen bir katılımcı da fabrikanın kendisi için anlamından söz etti.

Evlenmek isteyen ama parası olmayan çiftlere fabrikada para toplanması, 12 Eylül darbesi sonrasında tutuklanan sendikacılar, özelleştirmeye karşı gösterdikleri direniş, tütün işçisinin işçi sınıfı için önemi üzerinden durulan diğer konular arasındaydı. Buluşma öncesi ve sonrasında sohbet eden işçiler birbirleriyle eski fotoğrafları paylaştı. İlk buluşmaları olduğunu belirten emekli işçiler, her sene buluşmak için sözleşti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gelen zam giden gençliğimiz 

SONRAKİ HABER

Tüm baskılara rağmen kadınlar var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...