18 Kasım 2019 15:45

Osmaniye Cezaevinde tutuklular 12 Kasım'dan beri açlık grevinde

Osmaniye Cezaevindeki tutuklular, 12 Kasım'dan bu yana açlık grevinde. Aileleri aracılığıyla yaşadıklarını anlatan tutuklular, hak ihlalleri son bulana dek açlık grevine devam edeceklerini duyurdu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevindeki tutuklular, kötü muamele ve hak ihlallerine karşın 12 Kasım’dan bu yana açlık grevinde.

Tutuklular, hak ihlalleri son bulana dek açlık grevine devam edeceklerini aileleri aracılığıyla duyurdu. Tutuklular, yasal haklarının ellerinden alındığını, ayakta sayım dayatmasına maruz kaldıklarını ve bunu kabul etmeyenlerin darbedilip haklarında disiplin soruşturmalarının açıldığını söyledi.

Mezopotamya Ajansının haberine göre, tutuklulardan Mehmet İpek, kardeşi Ömer İpek’le yaptığı görüşmede şunları iletti:

"Zorla ayakta sayım dayatıyorlar. Önce kamerayla sayım yapıyorlar. Daha sonra ise kamerasız gelip bizi darbediyorlar. Hastaneye sevklerimizde kelepçeli muayene dayatılıp, darbediliyoruz. Gazetelerimiz verilmiyor. Gardiyanlar aile fotoğraflarımıza bakıp, bize hakaret ediyorlar. Keyfi olarak disiplin cezaları veriliyor. Şu anda 3 ay görüş yasağı aldım. Bir arkadaşımızın kolu kırılmıştı. Hastaneye sevki yapılmadı. Keyfi uygulamalarla karşı karşıyayız. Açlık grevine başladık." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gürcistan'da erken seçim talebiyle yapılan eyleme polis müdahalesi

SONRAKİ HABER

Dünyada kadınlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...