18 Kasım 2019 14:01
Son Güncellenme Tarihi: 19 Kasım 2019 10:27

Kayseri'de doktoru darbeden hasta yakını serbest bırakıldı

Kayseri'de annesinin kimliği ile ilaç yazdırma talebini reddeden doktoru darbeden saldırgan Mustafa G. serbest bırakıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kayseri'de Aile Hekimi Ali Has, kimlikle ilaç yazdırma talebini geri çevirdiği hasta yakını tarafından darbedildi. Gözaltına alınan saldırgan Mustafa G, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

DHA'da yer alan habere göre olay, dün Melikgazi ilçesi Seyitgazi Mahallesi Hayri Güldüoğlu Aile Sağlık Merkezinde meydana geldi. Sağlık merkezine başvuran Mustafa G, kalp ve şeker hastası annesi Fadime G. için onun kimliğini göstererek ilaç yazdırmak istedi. Doktor Ali Has, hastayı görmeden ilaç yazamayacağını söyledi. Bunun üzerine Mustafa G, doktorun yüzüne vurdu. Sağlık merkezi çalışanlarının araya girmesiyle hasta yakını odadan çıkarıldı.

"SEN NASIL DOKTORSUN?" DİYEREK SALDIRDI

Doktor Ali Has, yaşananları şöyle anlattı: "Muayene için sistemden yaşlı bir kadın hastayı çağırdım ancak içeriye genç bir delikanlı girdi. Bu genç önüme 5-6 tane kupür attı ve 'bunları yaz' dedi. Ben de 'hasta kim?' diye sorunca 'annem' dedi ve evde olduğunu söyledi. Ben de annesi gelmeden bu ilaçları yazmamın hem yasal hem de doğru olmadığını, hastaya zarar verebileceğini ve bu yüzden annesini getirmesi gerektiğini söyledim. Annesini getiremeyeceğini söyleyerek 'sen nasıl doktorsun, nasıl doktor oldun, yaz ilaçları' dedi. Ben de 'terbiyesizlik etme, hakaret etme, hastanı getir' dedim. 'Ben getirmem' dedi ve çeneme vurdu. Bu esnada içeri hasta yakınları girdi. Hasta yakınları tutarken bir tekme de göğsüme attı. Daha sonra dışarı çıkınca tekrar saldırmaya çalıştı. Durumu polise bildirdiğimi duyunca 'beni şikayet mi ettin?' diye yeniden saldırmaya çalıştı. Bu olaydan sonra gelemez dediği annesi 10 yaşındaki bir çocukla çıkıp geldi. Gayet güzel muayene ettim, ilacını yazdım ve gönderdim."

Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis Mustafa G.'yi yakaladı. Mustafa G, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hyundai'de "kısa çalışma ödeneği" söylentisi

SONRAKİ HABER

BOSCH işçileri: Sürecin takipçisi olmadan iyi bir sözleşme yapamayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...