18 Kasım 2019 11:53

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Jale Birsel yaşamını yitirdi

Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Jale Birsel 92 yaşında hayatını kaybetti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Yıldız Kenter’in yaşamını yitirmesinin ardından bir üzücü haber de İzmir’den geldi. Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Jale Birsel’in 92 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi. İzmir Çiğli ilçesinde, kaldığı yaşlı ve bakımevinde yaşamını yitiren usta tiyatrocu Birsel yarın Konak Sahne'de düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Usta oyuncu Jale Birsel, geçen ay yakalandığı zatürre nedeniyle dün akşam saatlerinde İzmir Çiğli'de kaldığı yaşlı ve bakımevinde hayatını kaybetti. Birsel için yarın saat 13.00'te Konak Sahne'de tören düzenlenecek. Törenin ardından Birsel'in cenazesi ikindi vaktinde Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde kılınacak namazın ardından Doğançay Mezarlığı'na defnedilecek.

Yıldız Kenter ile konservatuvarda sınıf arkadaşı olan Jale Birsel’in, eşi, Şair ve Yazar Salah Birsel 1999’da yaşamını yitirmişti.

JALE BİRSEL KİMDİR?

Jale Birsel, 1949 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro yüksek bölümünü başarıyla bitirdi. Hemen ardından “Yalancı” adlı oyunundaki Beatrice rolüyle Devlet Tiyatrosunda yer aldı. 38 yıl boyunca verilen her rolün üstesinden gelip seyircilerin, alkışlarını ve beğenilerini kazandı. Canlandırdığı birbirinden tamamen bağımsız farklı roller onun işinde ne kadar usta olduğunun göstergesiydi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKM inşaatında meydana gelen kazada 1 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Derik, Mazıdağ, Savur ve Suruç Belediyesi eş başkanlarının gözaltı süresi uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...