18 Kasım 2019 12:20

Hong Kong'da Polytechnic Üniversitesindeki eyleme katılanlar gözaltına alındı

Hong Kong’da Polytechnic Üniversitesindeki işgal eylemi sonlandırıldı ancak polis üniversiteden çıkan öğrencileri gözaltına almaya başladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Hong Kong’da protestolara katılanlar, işgal eylemi gerçekleştirdikleri Polytechnic Üniversitesini terk etmeye başladı. Hong Kong polisi de üniversiteden çıkan öğrencileri gözaltına aldı.

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde yüzlerce kişi sabah Polytechnic Üniversitesi kampüsünden gözaltına alınma endişesiyle çıkmaya başladı ancak polisin biber gazlı müdahalesiyle karşılaşınca geri döndü. Hong Kong polisi, daha sonra üniversiteden çıkan öğrencilere biber gazı ve copla müdahale ederek gözaltına aldı. Üniversite dışındaki kişiler de gözaltıları engellemek için bölgedeki Nathan Yolu’nu trafiğe kapattı.

YARALI GENÇ BİR KADIN HAKKINDA ARAMA KARARI

Öte yandan, Hong Kong polisi tarafından yapılan açıklamada, yaralı olan ve taşındığı ambulansa yapılan saldırı sonrası ambulanstan alınan 20 yaşındaki bir kadın hakkında arama kararı çıkarıldığı belirtildi. Kadının yasa dışı bir toplantıya katıldığı gerekçesiyle Nathan Yolu'nda gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, kadına yardım edenlerin "suçluya yardım" suçlamasıyla karşılaşacağı ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Hong Kong'da yaz başından bu yana devam eden protestolarda, son haftalarda eylemlere katılanlar ile polis arasındaki çatışma arttı. Polis, protestoların altıncı ayında, 11 Kasım'da karşı gerçek mermi ile müdahale etmiş ve bir kişi vurularak yaralanmıştı.

Protestolara katılanlar bu hafta başında üniversite kampüslerini ve kent merkezlerini işgal etmişti. Polis, dün itibarıyla öğrencilerin işgal ettiği 10'dan fazla üniversite kampüsünden çoğunda kontrolü ele almıştı, işgal sadece Polytechnic Üniversitesinde devam etmişti.

Hafta başında başlayan üniversite işgalleri nedeniyle birçok üniversite, 2019'un son iki ayında ders yapılmayacağını duyurmuş, yabancı öğrenciler Hong Kong'dan ayrılmıştı.

Resmi verilere göre, kentte hazirandan bu yana 4 bin kişi gözaltına alındı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İnşaatta iş cinayetinde firma sahiplerine hapis cezası

SONRAKİ HABER

İmam hatip okullarının öğrenci sayısı azalırken bütçeden ayrılan pay arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...