18 Kasım 2019 12:01

Ermenistan'dan Erdoğan'a tepki: Tarihi vatanlarından bile mahrum ediyor

Ermenistan'dan, Erdoğan'ın "Ermeniler göçmendi" açıklamasına tepki geldi. Açıklamada, "Ermeni Soykırımı kurbanlarına 'göçmen' diyerek onları tarihi vatanlarından bile mahrum ediyor" denildi.

Ermenistan parlamento binası | Fotoğraf: Wikimedia Commons

Paylaş

Ermenistan Dışişleri Bakanlığından, Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında yaptığı açıklamalara tepki geldi. Açıklamada, “Ermeni Soykırımı kurbanlarına ‘göçmen diyerek onları tarihi vatanlarından bile mahrum ediyor” dendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD ziyareti sırasında ABD Diyanet Merkezinde Ermeni halkı için kullandığı "Bundan önce değişik yerlerde göçmen olarak dolaşırlardı, Türkiye’de de aynı şekilde göçmen olarak yaşarlarken zorunlu tehcir yaşanmıştır" ifadesine Ermenistan Dışişleri Bakanlığından tepki geldi.

Ermenihaber.am’in aktardığına göre, konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"Zaten 24 Nisan 2019’da Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, soykırımı ‘en makul davranış’ olarak değerlendirerek, soykırım kurbanlarını ‘Ermeni çeteler ve onların destekçileri’ olarak adlandırarak, Ermeni Soykırımı’nı meşrulaştırmıştı. Şimdi ise Türkiye Cumhurbaşkanı kendi atalarının ve bölgedeki kadim halkların tarihini unutarak, Ermeni Soykırımı kurbanlarına ‘göçmen’ diyerek onları tarihi vatanlarından bile mahrum ediyor. Soykırımın tanınması bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin din ve etnik kimliklerinden dolayı terörist dediği komşu ülkede zulüm ile tehcire uğrayan insanlara ve halklara lazım. Soykırımın tanınması insan haklarının evrensel korunması açısından gerekli"

"DÜŞMANCI POLİTİKA GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye, Ermeni Soykırımı’nı meşrulaştırarak ve inkar ederek, komşulara karşı güç kullanımıyla saldırgan politika yürüterek, Ermenistan’a karşı 20 yılı aşkın ablukayı sürdürerek ve Dağlık Karabağ ihtilafı çerçevesinde Azerbaycan’a askeri ve siyasi yardım göstererek, Soykırımdan kurtulan Ermeni halkı için güvenlik tehdidi teşkil etmeye devam etmektedir.

Türkiye, Ermenistan’a ve Ermeni halkına olan düşmancıl politikasını yeniden gözden geçirmeli. Bu yapılırsa Soykırım sonuçlarının üstesinden gelme ve bölgedeki tehditlerin azalması yönünde ilk adım atılabilir” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB: Çöken caminin iskele projesi ve ruhsatı yok

SONRAKİ HABER

İran’da benzin zammına karşı gösteriler sürerken hükümet "yardım" vadetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...