18 Kasım 2019 11:07

Özel gereksinimli bireylerin aileleri: Vaat değil hizmet bekliyoruz

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde bir araya gelen özel gereksinimli bireylerin aileleri, ekonomik destek ve çocukları için hizmet talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Aksaray Mehmetçik İlkokulunda otizmli çocukların sınıflarının kapatılmasını isteyen velilerin otizmli çocukları yuhalaması tepki çekmeye devam ediyor. İstanbul’un Bağcılar ilçesinde yetkililere seslenen özel gereksinimli bireylerin aileleri, “Sizden vaat değil hizmet üretmenizi bekliyoruz” dedi.

Bağcılar Meydanı’nda yapılan açıklamayı Yeryüzü Serebral Palsililer Bilim, Teknoloji, Araştırma, Geliştirme, Rehabilitasyon, İnovasyon ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (SEPARİNDER) Başkanı Cengiz Uzun okudu. Özel gereksinimli bireylerin eğitimden uzaklaştırılmalarını ve ayrıştırılmalarını kabul etmediklerini söyleyen Uzun, “Bizim çocuklarımıza, engelli ve özel gereksinimli bireylere haftalık 8 saat eğitim verilmektedir. Normal kabul edilen çocuklara ise günlük 8 saat verilmektedir. Bunun neresi adalet” dedi.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYE BAKANA ASGARİ ÜCRET TALEBİ

Devlet yetkililerine de seslenen Uzun, “Artık bizi sadece seçim zamanlarında vaatlerinizle oyalamaktan vazgeçmelisiniz. Sizden vaat değil hizmet üretmenizi bekliyoruz. Eğitim hakkımız bir an önce düzeltilmeli. Sürekli özel gereksinimi raporu almış ailelerden bir kişi çalışamıyor. Diğer çalışanın aldığı ücret özel gereksinimli bireyin ihtiyaçlarını karşılamıyor. Çocuklarına gönüllü olarak bakanlara da asgari ücret verilmeli, sigortası karşılanmalıdır. Spor ve sağlıklı yaşam mekanları bizim için de uygun duruma getirilmelidir. Mevcut rehabilitasyon merkezlerinin standartları bilimsel gelişmelere uygun olarak düzenlenmelidir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fikret Başkaya: Doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu: Toplu intihara hayır, toplu istifa istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...