18 Kasım 2019 11:01

Fikret Başkaya: Doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz

Yazar Fikret Başkaya, “Asıl terör devlet terörüdür” başlıklı yazısı nedeniyle yargılandığı davada hakim karşısına çıkmadan önce basın toplantısı düzenledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Yazar Fikret Başkaya, “Asıl terör devlet terörüdür” başlıklı yazısı nedeniyle hakkında açılan davanın 22 Kasım’daki karar duruşması öncesi Mülkiyeliler Birliği’nde basın toplantısı düzenledi. Açıklamada konuşan Baskın Oran, Başkaya hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” gerekçesiyle dava açıldığını hatırlattı ve “Öyle gözüküyor ki ‘Türk adaleti’ bugünlerde Fikret Hoca’ya bir kez daha bedel ödetmeye kararlı” dedi.

Oran konuşmasına şöyle devam etti: Gerçek anlamıyla ‘bağımsız’, yani iktidarların sopası olarak davranmama tutumundaki yargı, eleştirilerini dile getirenleri, yani Anayasa güvencesi altındaki düşünce ve ifade özgürlüklerini kullananları değil aksine, bu özgürlüğü kısaltmaya kalkışanları kovuşturmalıdır!

Yazar İsmail Beşikçi de “Düşün hayatının, sanatın, bilimin, basının en önemli özelliği ifade özgürlüğüdür. Çok yüksek apartmanlar, barajlarınız olabilir ama bunlar çağdaşlığın ifadesi değildir. Çağdaşlığın ifadesi, ifade özgürlüğüdür” dedi. 

"FİKRET HOCA TÜRKİYE'NİN VİCDANLARINDANDIR"

Daha sonra söz alan HDP Milletvekili Kemal Peköz de “Hani bir söz vardır ya, ‘Sartre Fransa’nın vicdanıdır.’ Fikret hoca da Türkiye’nin önemli vicdanlarından biridir. Kendi ülkesinin aydınına, yazarına düşman olanların iktidarını sürdürmesi mümkün değildir” diye konuştu.

Avukat Levent Kanat ise “Düşünce ve ifade özgürlüğünün yargılandığı davalara girmekten bıktık ama hakimler ve savcılar bıkmadı, böyle bir gelenek bırakmak istiyorlar” dedi.

Daha sonra söz alan Fikret Başkaya da “Bu rejimin esneme yeteneği yok. Kutsal devlet anlayışı olduğu sürece de geçerli olacak. Onlar bizi cezalandırmaya devam edecek, biz de doğru bildiğimizi söyleme devam edeceğiz. Maruzatım bundan ibarettir” dedi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

HDP Grup Başkanvekili Oluç: Kayyumlara karşı demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz

SONRAKİ HABER

Özel gereksinimli bireylerin aileleri: Vaat değil hizmet bekliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...