18 Kasım 2019 06:19

320 maden sahası için yeniden ihale açılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, daha önce müracaat olmayan 320 maden sahası için yeniden ihale açacak.

Fotoğraf: Cömert Uygar Erdem

Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, ihalelerinin yapılması sonucu müracaat olmayan 320 maden sahasını aramalara açmak üzere yeniden ihale edecek.

Konuya ilişkin ihale ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, ihalesi yapılacak sahaların il, erişim numarası, ruhsat grubu, ihale şartnamesi, paftası, koordinatlı dökümleri, alanları ve ihale tarihleri Genel Müdürlüğün sitesinde yayımlanarak en az 15 gün süreyle erişime açık tutulacak.

ÜLKENİN YÜZDE 10'U MADEN SAHASI

Daha önce CHP Denizli Milletvekili ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Türkiye’deki maden arama faaliyetlerine ilişkin son durumu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne sormuştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yanıtına göre Türkiye’de son 5 yılda 3 bin 987 maden ruhsat ihalesi yapıldı, bunlarda 1148'i ruhsata dönüştü.

Bakanlığın yanıtlarını değerlendiren Karaca, “Bu büyüklük, ülkemizin yüzölçümü dikkate alındığında 10’da 1’i demek. Bakanlık firma isimleri açıklamıyor, ancak Türk Ticaret Kanunu’na göre kurulmuş yabancı şirketler adına düzenlenen 139 maden arama ruhsatı bulunduğunu ifade ediyor. Bu demek ki, son 5 yılda maden arama ruhsatı verilen firmaların 3’te 1’i yabancı. Yerli ve milli iddiasındaki AKP, ülkemizin doğal varlıklarını tek tek yabancılara satmakta hiçbir sakınca görmüyor” diye konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de silahlı saldırı: 4 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Cizre Belediyesine kayyum atanmasına gerekçe yapılan soruşturma kabul edilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa