17 Kasım 2019 17:23

İsveç’te IŞİD’li ailenin 7 çocuğu koruyucu ailelere verildi

İsveç'ten Suriye’ye giderek IŞİD'e katıldıktan sonra ölen anne ve babanın 7 çocuğu koruyucu ailelere verildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

İsveç’in Göteborg şehrinden Suriye’ye giderek IŞİD'e katılan ve daha sonra ölen bir anne ve babanın 7 çocuğu koruyucu ailelere verildi.

Göteborg'da yaşayan Michael Skråmo ve Şili asıllı eşi Amanda Gonzalez, 2014 yılının yaz aylarında 4 çocuklarıyla birlikte Suriye’ye giderek IŞİD'e katıldı. Rakka’ya yerleşen ailenin 3 çocukları daha oldu.

Amanda Gonzales, 2018 yılının aralık ayında Rakka’ya düzenlenen bir hava saldırısında öldü. Michael Skråmo ise Rakka’nın Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolüne geçmesinden sonra yaşları 1 ile 8 yaşları arasında olan 7 çocuğuyla Bahoz’a geçti. Mart ayında burada SDG ile girdiği çatışmada öldü. 7 çocuğu ise El Hol’da bulunan kampa gönderildi.

Gonzales’in babası Patricio Galvez, torunlarını almak için Suriye’ye gitti. 7 torununu YPG yardımıyla önce Irak, ardından da İsveç’e getirdi. Çocuklar mayıs ayında çocuk bakım evlerine yerleştirildi.

Dagens Nyheter gazetesi, bakım evlerinde bir arada kalan çocukların farklı koruyucu ailelerine verildiklerini duyurdu. Gazeteye konuşan koruyucu ailelerden biri, çocukların birbirleri ve dedeleriyle ilişkilerinin sürmesini sağlayacağını söyledi.

Koruyucu aileler, çocuklara yeni adlar vermekle de yükümlü tutuldu. Çocukların Skråmo olan soyadları değiştirilecek. Arapça adlarına ek olarak başka adlar verilecek.

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Utku Çakırözer: Yargı reformu özgürlük getirmedi

SONRAKİ HABER

Hong Kong’da üniversitelere sıçrayan gösteriler sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa