17 Kasım 2019 15:37
Son Güncellenme Tarihi: 17 Kasım 2019 16:03

EMEP'li kadınlardan 25 Kasım çağrıları

Çorum ve Balıkesir'de Emek Partili kadınlar, dağıttıkları bildirilerle 25 Kasım'da krize, şiddete, eşitsizliğe karşı alanlara çıkmaya çağırdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partili (EMEP) kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü hazırlıklarını sürdürüyor. Balıkesir Edremit'te ve Çorum'da bildiri dağıtan kadınlar, 25 Kasım'da krize, şiddete, eşitsizliğe karşı alanlara çıkmaya çağırdı.

DOĞASINA VE TARIM ALANLARINA SAHİP ÇIKAN KADINLARLA BULUŞULACAK

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Emek Partili (EMEP) kadınlar, kadına yönelik şiddete ve ekonomik krize karşı pazarda ve sokakta bildiri dağıttı.

“Krize şiddete eşitsizliğe karşı, gücümüz birliğimiz” içerikli bildiriyi sesli ajitasyonla dağıtan kadınlar ilgiyle karşılandı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nü bir dizi eylem ve etkinlikle karşılayacaklarını söyleyen Emek Partisi İlçe Başkanı Kadriye Gümüştaş, pazarda, semtte; doğası, tarım alanları madenci şirketlerin tehdidi altında olan emekçi kadınlarla bir araya gelerek çalışma yürüttüklerini söyledi.

Gümüştaş, 25 Kasım’a doğru madencilerin tehdidi altında olan ve mücadele eden Balya Orhanlar Köyü kadınlarıyla buluşacaklarını belirtti.

25 Kasım’da emek ve demokrasi güçleriyle birlikte yürüyüş ve basın açıklaması yapacaklarını belirten Gümüştaş, kadınlar olarak emek sömürüsüne, zamlara, şiddete, taciz ve tecavüzlere karşı örgütlenerek mücadele edeceklerini söyledi.

"KRİZ DERİNLEŞİYOR, ŞİDDET KATMERLENİYOR”

EMEP Çorum İl Örgütü de 25 Kasım öncesi bildiri dağımıyla sokağa çık çağrısı yaptı.

Bildiri dağıtımı esnasında açıklama yapan EMEP yöneticisi Mehtap Gökmen, “Her gün ülkenin dört bir yanında onlarca şiddet haberi geliyor. Sadece kadınlara değil çocuklara yönelik suçlarda da artış görüyoruz. Türkiye tarihinde daha önce görülmemiş nitelikte sorunlar gündemdeyken, kadın cinayetleri, vahşileşen şiddet olayları, çocuklara dönük her türden istismar da artıyor” dedi.

Taciz, tecavüz, ölüm ve şiddetin bu sömürü sisteminde münferit değil sistematik olduğunu kaydeden Gökmen, “Şiddeti daha da katmerlendiren, hayatlarımızı daha da zorlaştıran bir sorunumuz daha var; o da ekonomik kriz. Artan işsizlik oranları aynı zamanda kadınların güvencesiz işlerde çalışmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Gökmen, “25 Kasım’ın tarihi bize kadına yönelik şiddetin devlet politikalarıyla, sömürüyle, sistemle ilgili olduğunu, şiddetle mücadelenin dayanaklarından en önemlisinin de bu şiddeti yaratan sisteme karşı mücadele olduğunu gösteriyor” dedi. (EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Muhammet'in ölümüne verilen ödül gibi taksitli cezaya bir de istinaf onayı geldi

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da hayvanların zehirlendiği iddiaları yalan çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...