17 Kasım 2019 13:57

HDP, 20 Kasım’da yapılacak toplantıyla kayyum raporunu paylaşacak

HDP Genel Merkezi, 20 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirilecek toplantı ile kayyumlara ilişkin detaylı bir raporu kamuoyuyla paylaşacak.

Fotoğraf: MA

Paylaş

AKP iktidarının seçilmiş HDP’li belediyelere yönelik kayyum politikaları sürüyor. Önceki gün atanlarla beraber 65 belediyeden 24’üne kayyum atanmış oldu. Aynı zamanda belediye başkanlarına gözaltı ve tutuklama operasyonu da sürüyor. HDP Genel Merkezi, 20 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirilecek toplantı ile kayyumlara ilişkin detaylı bir rapor yayımlayacak.

Rapor, Ankara’da bulunan Hilton Otel’de 20 Kasım’da yapılacak toplantıyla kamuoyuna duyurulacak. Toplantıda HDP milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları, Meclis ve belediyelerden çekilme konusunda da görüş belirtilecek.

Parti içinden yükselen "Tüm belediyelerden çekilelim" önerisi de görüşülecek. Ancak HDP merkez yönetimi konuya sıcak bakmıyor.

Partisinin Mersin İl Kongresi’nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, adaletin olmadığı ülkede tecrit hukukun hakim olduğuna dikkati çekerek, “Çünkü bu iktidar adaletsizlik iktidarıdır. Zulüm, şiddet ve savaş iktidarıdır” dedi.

Hukuksuzluk ve adaletsizliklere işaret eden Temelli, “Bu rejim kayyum rejimidir. Bizim belediyelerimize kayyum atamalarından dolayı değil. Bu belediye binalarına kayyum atabilirler. O belediye binası içinde o belediye binasına etrafına güvenlik şeritleriyle ördükleri yerde etrafı çevrilmiş beton yığınları içinde onlar çürümeye devam edeceklerdir. Onlara bizim iradelerimize, bizim kentlerimize kayyum atayamazlar. Bunları kabul etmedik, etmeyeceğiz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP İstanbul İl Örgütünden intihar açıklaması: Tek çıkış dayanışma ve birlik

SONRAKİ HABER

Almanya'da Yeşiller Partisinden Türkiye'ye yaptırım çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...