17 Kasım 2019 12:46

Erdoğan'ın eski danışmanı Kemal Öztürk: Manşet gönderip 'Uygun mu' diye sorarlardı

Kemal Öztürk: Bugün bağımsız ve özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız, ben istemeden ertesi günün gazete manşetini bana gönderiyordu, "Uygun mudur" diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu.

Ekran görüntüsü, "Çağlar Cilara" YouTube hesabının "Son günlerin en konuşulan ismi Kemal Öztürk AA yıllarını anlattı" başlıklı videosundan alınmıştır.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlık döneminde basın danışmanlığını yapan Kemal Öztürk, bugün bağımsız ve özgür gazetecilik yaptığını söyleyen gazetecilerin, o dönem hazırlanan manşetleri kendisine gönderip onay aldığını söyledi.

Bülent Arınç’ın ve Recep Tayyip Erdoğan'ın eski basın danışmanı, Anadolu Ajansı'nın eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Çağlar Cilara'nın YouTube hesabından yayınladığı Onuncu Köy'e konuk oldu. Kendisi de YouTube'a içerik üretmeye başlayan Öztürk, yeni medyaya, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü yaptığı döneme ve Erdoğan'ın basın danışmanlığını yaptığı döneme ilişkin açıklamalarda bulundu.

KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAMIŞ!

Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü yaptığı süreçte çalışanları zorla emekli ettirip kimini işten çıkardığı haberleriyle gündeme gelen Öztürk, basın danışmanıyken kimsenin ekmeğiyle oynamadığını iddia etti. Öztürk şunları söyledi:

“2003 yılından 2007 yılına parlamentoda Bülent Arınç’ın basın danışmanıydım. 2007’den 2011 yılına kadar da Tayyip Bey'in basın danışmanlığını yaptım. 2011’den 2014’e kadar Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü yaptım. Dolayısıyla bu dönem içerisinde yaşanan bütün olaylara şahitlik de ettim, etki de ettim, payım da var bir yanlış bir hata varsa. Basın danışmanıyken hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadım, hiçbir köşe yazarının kalemi susturulsun diye kimseyi aramadım ve müdahale etmedim. Birisi ‘Onun yüzünden işten atıldım’ diyebilirse çıkar karşıma ben bunu kendisiyle konuşurum…"

"KÖTÜ BİR ŞEY YAPTIM, BUNLARI KEŞKE SAKLASAYDIM"

Başbakanlıktaki basın danışmanlığının çok baskın bir danışmanlık olmadığını öne süren Öztürk, şöyle devam etti:

"Suyun akışını değiştirecek kadar müdahil değildim. Çünkü benden önce bunlarla ilgili çok sıkı sorunlar yaşandığı için daha yumuşak bir basın danışmanlığı süreci geçirilmesini daha uygun gördüm. Ama şunu söyleyeyim; bugün çok bağımsız ve çok özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız, o zamanlar gazete yönetiyorlardı ve ben istemeden ertesi günün gazete manşetini bana gönderiyordu, 'Uygun mudur' diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu."

Bu kişilerin bugün aktif ve muhalif olduğunu söyleyen Öztürk, "Kötü bir şey yaptım. Bunları saklasaydım keşke ama bu devlet işi. Ben devlet adına orada çalışan birisiyim. İsimleri verip ifşa etmeyi doğru bulmuyorum." dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar Belediyesi işçileri: Örgütlü mücadelenin değerini gördük

SONRAKİ HABER

Maviş Güneşer: Dersim ağıtları toplumsal belleğin oluşmasına katkı sağladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...