16 Kasım 2019 19:29

Mersin'de Evrensel'in 25. yılı dayanışma etkinliğiyle kutlandı

Mersin'de gazetemizin 25 yılı kapsamında düzenlenen dayanışma etkinliğinde "Sesi kısılanlara seyirci kalırsan bir gün senin de sesin kısılır" denildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Merve KARATAŞ
Mersin

Mersin’de Evrensel gazetesinin 25. yıl dayanışma etkinliği kutlandı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı etkinlikte sanatçılar Müfit Can Saçıntı ve Ateş Arya’nın müzikli güldürüsü sahnelendi.

Akdam ve Esenli köyünden yaşlısı genciyle yaklaşık 45 kişi de etkinliğe katılanlar arasındaydı. Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Halil Kara’nın köy muhtarlarıyla birlikte etkinliğe getirdiği vatandaşlardan bazıları ilk tiyatro deneyimlerini yaşadı.

Evrensel’i ve oyunu konuştuğumuz Rıfat, ilk kez tiyatroya geldiğini dile getirdi. Oyunun çok iyi olduğunu ve Saçıntı’nın kitabın tam ortasından konuştuğunu dile getiren Rıfat, “Oyun kapitalizmin bizi nasıl sömürdüğünü ve Evrensel gazetesinin bunu nasıl teşhir ettiğini çok güzel anlatmış” dedi.

Esenli köyünden Fatma da ilk defa tiyatroya geldiği için bir kıyaslamada bulunamayacağını söyledi. Oyundaki eleştirileri çok doğru bulduğunu ifade eden Fatma teyze, Evrensel gazetesini de daha önceden duyduğunu dile getirdi.

Ayşe teyze de gösteriyi çok güzel bulduğunu dile getirerek “Etkinlik çok güzel. Evrensel çok doğru şeyler yazıyor, bizim nasıl ezildiğimizi dile getiriyor” dedi.

Esenli köyünden gelen Necmettin amca, daha önce de tiyatroya izlediğini fakat ilk defa böylesine geldiğini söyleyerek “Konuşmaların tamamını anlamasam da sanatçılar bilmeden konuşmaz” dedi.

Dayanışma etkinliğini afişlerden gören Şerafettin amca, köylülerin organize olmasında elini taşın altına koyanlardan. Daha önce birçok defa tiyatro izlediğini aktaran Şerafettin amca “Biz var olduğumuz sürece bu tür etkinlikler de hep var olacak” dedi. Oyunu çok güzel bulan Şerafettin amca “Mutlaka dinlemek gerek, öğrenmek ayıp değil öğrenmemek ayıp” diye konuştu.

“Sesi kısılanlara seyirci kalırsan bir gün senin de sesin kısılır” diyerek Evrensel gazetesiyle dayanışma içerisinde olunması gerektiğini ifade eden Şerafettin amca şöyle devam etti:

“Diğer gazetelerin yalan yanlış haber yapmalarına üzülüyorum. Gerçeği yazmaları için kırsalda, kahvede insanları ziyaret etmeleri gerekir.”

Sofralık zeytin üretimiyle uğraşan Şerafettin amca hükümetin ekonomik politikalarını da eleştirerek “Bir gün gelecek çok pişman olacaklar ama iş işten geçmiş olacak” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Öğrencisi tarafından katledilen Ceren Damar’a "Unutulmayan Öğretmen Ödülü"

SONRAKİ HABER

Şair Şükrü Erbaş, Rize'de okurlarıyla buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...