16 Kasım 2019 18:20

Edremitliler, işsizliğe ve intiharlara karşı sokağa çıktı

Edremitliler, işsizliğe, yoksulluğa ve son günlerde peş peşe yaşanan intihar vakalarına karşı sokağa çıktı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Edremit Demokrasi Platformu bileşenleri zamlar, artan vergiler ve intiharlara karşı sokağa çıktı. Bileşenlerin temsilcileri, halkı işsizliğe, yoksulluğa karşı birleşmeye, örgütlenmeye ve mücadeleye çağırdı.

Altınoluk, Zeytinli, Edremit meydanlarında stantlar açacaklarını söyleyen Eğitim Sen temsilcisi Ali Tükengün, işsizliğin, yoksulluğun ve ardı ardına gelen zamların sorumlusunun AKP hükümeti olduğunu söyledi.

İktidarın, krizin yükünü emekçilere yıkmak için ardı ardına paketler açıkladığını belirten Tükengün, 2020 bütçesinin "emekçilerden al, sermayeye ver" bütçesi olduğunu ifade etti.

Emekçilerin artık günlük yaşamlarını sürdürmekte zorlandıklarını belirten Tükengün, çaresiz ve örgütsüz bırakılan insanların bunalıma ve intihara sürüklendiklerini aktararak "Biz yaptığımız bu çalışmalarla halkı örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.

Pazarda, sokakta, kahvelerde “İşsizlik, yoksulluk kader değildir, gelecek ellerimizdedir” bildirileri dağıtatan Demokrasi Platformu bileşenlerine halktan alkışlarla destek geldi. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pendik'te silahlı saldırı: Aynı aileden 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

"Göç, mültecilik ve ayrımcılık" tartışılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...