16 Kasım 2019 17:07

Pendik'te silahlı saldırı: Aynı aileden 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

İstanbul Pendik'te Ahmet Önal adlı şahıs, pompalı tüfekle aynı aileden 4 kişiye ateş açtı. Saldırıda 1'i kadın 3 kişi yaşamını yitirirken 1 kişi yaralandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul'un Pendik ilçesinde silahlı saldırı sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerin yakınları, olay yerinde yakalanan saldırgana yönelik linç girişiminde bulundu.

Silahlı saldırı saat 09.30 sıralarında Pendik'in Güllü Bağlar Mahallesi'nde meydana geldi. Pompalı tüfekli saldırgan Ahmet Önal, önce bir markete girerek kasada duran Rabia Yılmaz'ı vurdu. Marketten çıkan saldırgan daha sonra binaya girerek Rabia Yılmaz'ın babası Orhan Yılmaz'ı ve Ayhan Yılmaz ile Ahmet Yılmaz'a ateş açtı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Orhan, Ahmet ve Rabia Yılmaz'ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralı olarak kurtulan Ayhan Yılmaz ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olayın duyulmasının ardından ailenin yakınları ve vatandaşlar bina önünde toplandı. Cadde trafiğe kapatılırken olay yerine sevk edilen çevik kuvvet ekipleri bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Polis, saldırgan Ahmet Önal'ı kullandığı pompalı tüfekle apartmanda gözaltına aldı. Saldırganın içeride olduğunu öğrenen ölenlerin yakınları linç girişiminde bulundu. Polis kalabalığı uzaklaştırmada güçlük çekti. Ekipler, bir süre apartmanda beklettiği saldırganı zor da olsa apartmandan çıkararak zırhlı polis aracıyla Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Bu sırada toplanan kalabalık, araca su şişeleri ve taş attı.

İlçe Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan saldırgan sorgulanmak üzere Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine gönderildi.

Olay yerinde polis ve savcı uzun süre inceleme yaptı.

Cenazeler incelemenin ardından adli tıp morguna kaldırıldı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da 4.2 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Edremitliler, işsizliğe ve intiharlara karşı sokağa çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...