16 Kasım 2019 11:47

Suruç Belediyesine atanan kayyumu protesto edenlere polis müdahalesi

Suruç Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çevik'in gözaltına alınmasını ve Belediyeye kayyum atanmasını protesto eden HDP milletvekili, partililer ve yurttaşlara polis sert müdahalede bulundu.

HDP Milletvekili Ayşe Sürücü | Fotoğraf: MA

Paylaş

Suruç’ta kayyum protestosuna müdahale eden polisler, aralarında HDP il eş başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, Suruç Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çevik'in gözaltına alınmasının ardından yerine kayyum atanmasını protesto etmek amacıyla partinin ilçe binasından belediye binasına doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Aralarında HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, partililer ve yurttaşların bulunduğu gruba polis müdahale etti.

Müdahalede sırasında HDP il eş başkanları Mikail Gözen ve Emine Çetiner, Belediye Meclis üyeleri Fatma Taş Ekmez, Nahide Kılıç ve Parti Yöneticisi Ferit Tamga'nın da aralarında olduğu çok sayıda partili darbedilerek gözaltına alındı. HDP Milletvekili Ayşe Sürücü ise polis müdahalesi sırasında fenalık geçirdi.

Polisler çevredeki ilçe sakinlerine de müdahale sırasında hakaretlerde bulunup dağıtmaya çalıştı.

"HALKIN İRADESİNİ GASBEDEMEZSİNİZ"

Polislere “Hırsızlar” diyerek tepki gösteren Sürücü, “Siz bu halkın iradesini gasbedemezsiniz. Bu halk size boyun eğmeyecektir. Seçimle alamadığınızı kayyum atayarak gasbediyorsunuz. Kayyum atanan belediyemiz için basın açıklaması yapmamıza bile izin vermiyorsunuz çünkü korkuyorsunuz. Ama biz sizin bu faşist saldırılarınıza karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Belediye binası önündeki Atatürk Meydanı'nı da ablukaya alan polis, yurttaşların burada bir arada durmasına dahi izin vermemeye başladı.

"BİZ YASA DIŞI HİÇBİR ŞEY YAPMADIK"

Gözaltında iken yerine kayyum atanan Suruç Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çevik, avukatı aracılığıyla “Biz yasadışı hiçbir şey yapmadık. Sırf kayyum atamak için bu yola başvurdular” mesajı gönderdi.

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında "terör örgütü üyeliği" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlamasıyla başlatılan soruşturma dolayısıyla dün gözaltına alınan HDP'li Suruç Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çevik, bu sabah görevinden uzaklaştırılarak yerine İlçe Kaymakamı Kenan Aktaş kayyum olarak atandı.  

"KAYYUM ATAMAK İÇİN BAHANE"

Gözaltındaki Belediye Eş Başkanı Hatice Çevik, avukatı aracılığıyla mesaj gönderdi.

İki gündür tutulduğu TEM Şube Müdürlüğünde avukatı İsmail Bülbül ile dün akşam görüşme sağlayan Çevik, Suruç halkına selam gönderdi. Moralinin ve sağlığının iyi olduğunu belirten Çevik, gözaltına alınmasıyla ilgili “Biz yasadışı hiçbir şey yapmadık. Sırf kayyum atamak için bu yola başvurdular” dedi.

KAYYUM FARKLI, MANZARA AYNI

Önceki dönem Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetiminde olan Suruç Belediyesine 11 Ağustos 2016 tarihinde kayyum atanmıştı. 3 yıllık kayyum yönetiminin ardından 31 Mart yerel seçimlerinde Suruç halkı, tercihini yüzde 59 oy oranıyla Halkların Demokratik Partisinden (HDP) yana gösterdi. Bugün tekrar kayyum atanan belediyenin çevresi zırhlı araçlarla ve yüzlerce polis tarafından abluka altına alınırken kayyum atanan belediyenin manzarası 11 Ağustos 2016 tarihine döndü. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Ne ayrılabilen ne birleşebilen partnerler: Almanya ve Türkiye

SONRAKİ HABER

İç savaşın Türk andartları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...