16 Kasım 2019 06:13

Akademisyen Özgür Müftüoğlu: İktidar açlığa rıza göstermeyene ‘terörist’ diyor

Ekonomik sorunlar nedeniyle yaşanan intiharları değerlendiren Akademisyen Özgür Müftüoğlu: İktidar açlığa razı gelmeyenleri ‘terörist’ ilan ediyor.

Akademisyen Özgür Müftüoğlu | Fotoğraf: MA

Paylaş

Derinleşen ekonomik krizin yansımaları gün geçtikçe ağır sorunlara yol açıyor. İşsizlik, yoksulluk ve geçim sıkıntısı nedeniyle yaşanan intiharlar artarken Akademisyen Özgür Müftüoğlu, hükümetin baskı uygulamalarının da bu sorunların katlanmasına neden olduğuna dikkat çekti. “İktidar açlığa razı gelmeyenleri ‘terörist’ ilan ediyor” diyen Müftüoğlu, karnını doyuramayan insanların tepkisini bir şekilde göstermesi gerektiğini vurguladı.

‘HERKESİN SESİNİ KESMEK AMAÇLANIYOR’

Ekonominin herkesi ilgilendirdiğini dolayısıyla herkesin de söz söyleme hakkı olduğunu dile getiren Müftüoğlu, hükümetin eleştiri ve yorum yapanlar hakkında uyguladığı baskıya tepki gösterdi. Müftüoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ekonomiye dair eleştiri dava edecekleri yönündeki açıklaması için de “Böylesi bir açıklama en totaliter devletlerde bile olmaz” dedi.

‘AÇLIĞA RAZI GELMEYENLER TERÖRİST’

Bakanlığın eleştiride bulunanlara yönelik “terörist” benzetmesi ile yurttaşlara “Karnınız açsa bile ses çıkarmayın. Ses çıkarırsanız siz teröristsiniz” demek istediğini vurgulayan Müftüoğlu, “Bu hazin bir durumdur. Bugün gelinen durumda iktidar yaptığı açıklama ile ekonominin kötü gidişatını görmeyerek, baskı yolluyla insanları açlığa razı etmek istiyor. Razı gelmeyenleri ise terörist ilan ediyor anlamına geliyor” diye konuştu.

“İşçiler ne zaman haklarını aradığında karşılarında kolluk kuvvetlerini bulup, zaten ‘terörist’ muamelesi görüyordu. Bugün yapılan açıklamalarla artık daha açık söyleniyor” diyen Müftüoğlu, “Artık insanlar karnım aç bile diyemeyecek. Hükümetin bu uygulama ile demokrasiyi hazmedemediğini gösteriyor. İktidar, ekonomi politikaları ile genel toplum refahını düşünmek zorundadır. Bakanlık açıklama ile küçük bir azınlığının çıkarları doğrultusundaki ekonomi modelini topluma dayatıyor. Zaten bunun arkasında gelen bütçe görüşmelerinde gördüğümüz tutumda toplumun çıkarını gözetmediği görülüyor” dedi.

“İNTİHARLAR ZOR KULLANARAK ENGELLENEMEZ”

Önlem alınmazsa ekonomik temelli intihar vakalarının artabileceği uyarısında da bulunan Müftüoğlu, intiharların zor kullanılarak engellenemeyeceğini söyledi:

“Hükümetin artık yaşanan bu intiharların gerçek sebebini görmesi gerekir. Bu vakaların önüne geçmek için politikalar üretmesi gerekirken, hükümet bu duruma gözleri kapatıp, baskı ve zorla toplumu susturmaya çalışıyor. Toplumu böyle susturarak, kendisini başarılıymış gibi göstermeye amaçlıyor. Ama bu mümkün değil.” (MA)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Kaya aramızdan ayrılalı 19 yıl oldu

SONRAKİ HABER

ABD’li sendikalar ve sosyal demokratlar Bolivya darbesini kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...