15 Kasım 2019 19:47

Azeri öğrenci Safar Ismayilov'a Türkiye'ye giriş yasağı

Azerbaycan uyruklu Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Safar Ismayilov, 31 aydır süren mağduriyetini yazdı.

Ekran görüntüsü "SAFAR ISMAYILOV" YouTube hesabının "Safar ISMAYILOV Türk Basınına Müracaat" başlıklı videosundan alınmıştır.

Paylaş

Safar ISMAYILOV

Azerbaycan uyruklu DEÜ-Makina Mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Şahsım, 31 aydır hak mahrumiyeti ile mücadele ediyorum.

Şöyle ki, 27.04.2017 tarihinde  Bakü'ye gelmek için İstanbul Havalimanına gittim. Hava Hudut Polisi ikamet tezkeresi süresini aştığımı ve para cezası ödemem gerektiğini tebliğ etti. İlgili miktarı ödeyemediğim için pasaportuma deport mührü vuruldu. İlgili yetkili,  "Öğrenciysen, belgeni Konsolosluğa vererek geçici giriş alabilirsin. Girişte de para cezanı ödemek koşuluyla yeniden ülkeye girebilirsin" dedi. Ben, 3 defa Gence ve Bakü'deki Türk Dış Birimlerine başvurdum. Ancak hepsi olumsuz geri dönüşle sonuçlandı. Bütün yetkililere mektup ve online başvuru aracılığıyla durumumu izah ettim. Sonuçsuz kaldı.

Daha sonra, TBMM Dilekçe Komisyonuna müracaat ettim ve cevapta İçişleri Bakanlığı "Para Cezasını öde, Deport kararı kalksın" dedi. Para cezamı ödedim, müracaatımı Gence Başkonsolosluğuna eksiksiz olarak yaptım. Ancak yine olumsuz cevaplandırıldı. Dokuz Eylül Üniversitesine durumumla ilgili yeniden bilgi verdim. Üniversite, 07.11.2019 tarihinde durumumla ilgili İçişleri Bakanlığına yazı gönderdi. Ancak oradan da olumlu bir cevap çıkacağını düşünmüyorum. Çünkü, İçişleri Bakanlığının kendi verdiği kararı uygulamaması bunu düşünmeye esas vermektedir.

Hakkımda hiçbir hüküm ve şüphe yokken, hiçbir suçum yokken Gence Başkonsolosluğu "Türk Koleji mezunu olduğu için FETÖ Örgütüyle ilişkili olabilir" diyerek bütün emeğimi heba ediyor. Asla alakamın olmadığı halde, beni FETÖ mensubu gibi yargılıyor.

Lütfen, hakkımı aramama yardımcı olur musunuz?

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te Greta Thunberg’den ilham alan iki ebe her cuma eylem yapıyor

SONRAKİ HABER

Konukevi tartışması sürüyor: Bakan Murat Kurum için değilse kimin için yapıldı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...