16 Kasım 2019 05:47
Son Güncellenme Tarihi: 16 Kasım 2019 05:49

Gazeteciler Ruken Demir ve Melike Aydın tutuklandı

İzmir'de 4 gün önce gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı Muhabiri Ruken Demir ve Jinnews Muhabiri Melike Aydın tutuklandı.

Ruken Demir (solda), Melike Aydın (sağda) Fotoğraf: MA

Paylaş

İzmir’de 12 Kasım günü gözaltına alınan Mezopotamya Haber Ajansı Muhabiri Ruken Demir ile Jinnews Muhabiri Melike Aydın, çıkarıldıkları mahkemece “terörö örgütü adına faaliyet yürütmek” iddiasıyla tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 12 Kasım günü kaldıkları evlere yapılan baskınlarda gözaltına alınan Ruken Demir ve Melike Aydın, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından dün adliyeye getirildi.

Yapılan savcılık sorgularında “terör örgütü adına faaliyet yürütmek” iddiasıyla suçlanan Demir ve Aydın, bulundukları faaliyetlerinin gazetecilik kapsamında olduğunu belirtmelerine rağmen tutuklama talebiyle 1. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. Mahkeme, sabaha karşı savcılığın talebi doğrultusunda her iki kadın gazetecinin tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan gazeteciler İzmir Aliağa Şakran Kadın Kapalı Cezaevine konuldu.

Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) üyelerinden Selma Altan, Mazlum Koç, Ramazan Yavuz, Sait Bahadır, Murat Tufan, İsmail Akbay, Şeyhmus Dağhan, Hasan Hayri Dikilitaş Hediye Tekin de tutuklanırken Mehmet Gergin ‘yurtdışı yasağı’ ile serbest bırakıldı.

ADLİYE ÖNÜNDE PROTESTO

Verilen tutuklama kararları, TUHAY-DER yöneticileri ve üyeleri tarafından adliye önünde protesto edildi.

TUHAY-DER Eş Başkanı Ahmet Ertaş, yargılamanın AKP vesayeti altında yapıldığını ve adil olmadığını söyledi. Üyelerine yapılan baskıları kabul etmeyeceklerini ve bu baskılar karşısında boyun eğemeyeceklerini vurgulayan Ertaş, verilen tutuklama kararının hukuksuz olduğunu kaydetti. Ertaş, “Bu kararı tanımıyoruz” diyerek arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

MA MUHABİRİ ÖMER AKIN SERBEST BIRAKILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma kapsamında hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle Mardin’in Derik ilçesinde haber takibi sırasında gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı muhabiri Ömer Akın savcılık ifadesi ardından serbest bırakıldı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçi mektubu | Bir dokunduk bin ah işittik: Türkiye gibiyiz

SONRAKİ HABER

Seyit Rıza ve arkadaşları idam edilişlerinin 82. yılında anıldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa