15 Kasım 2019 11:54

ODTÜ öğrencileri Rabia Naz için yürüdü: Bu dava hepimizin

ODTÜ öğrencileri, şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın babasına ve olayı takip eden gazetecilere yönelik baskıları protesto etti, kampüste yürüyüş gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünü açığa çıkarmaya çalışan Vatan ailesine ve gazetecilere yönelik baskılara tepki gösteren ODTÜ öğrencileri, kampüs içerisinde gerçekleştirdikleri yürüyüşle “Olayı örtbas etmeye çalışanlar ceza alana kadar Vatan ailesinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

ODTÜ öğrencileri, Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünü araştıran gazeteciler ile babası Şaban Vatan'ın gözaltına alınmasına tepki göstermek ve “Rabia Naz için adalet” demek için kampüs içerisinde yürüyüş gerçekleştirdi. ODTÜ’deki Kavaklık Direnişi zamanında baba Şaban Vatan direnişe destek vermiş ve Kavaklık’a Rabia Naz için bir fidan dikmişti.

Yemekhane binası önünde buluşan öğrenciler, "Rabia Naz için adalet", "Koruma, aklama, yargıla" sloganları ile Rabia Naz için dikilen fidanın olduğu bölgeye yürüyerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı, ODTÜ öğrencileri adına Aybüke Düzgün okudu. Rabia Naz’ın ölümünün hâlâ aydınlatılmadığını ifade eden Düzgün, baba Şaban Vatan ve bağımsız gazetecilerin çabalarıyla elde edilen bilgilerin olayın karartılmaya çalışıldığı kanaatini güçlendirdiğini dile getirdi.

"OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ"

Düzgün, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün de adının geçtiği şüpheli ölüme dair açılan davada 17 aydır hiçbir ilerleme kaydedilmediğine dikkat çekerek tüm bu süreç boyunca olayı açığa çıkarmak isteyenlerin sistematik baskılar ile karşılaştığını dile getirdi.

AKP’nin olayı örtbas etmek için çalıştığı izleniminin güçlendiğini ifade eden Düzgün, "Bir avuç siyasinin çıkarlarını korumak için bir çocuğun ölümünü örtbas etmeye çalışanlar bilsin ki milyonların vicdanı gerçeği ortaya çıkaracak, gerekli cezayı almasını sağlayacaktır" diye konuştu.

Düzgün, ODTÜ öğrencileri olarak olayın takipçisi olacaklarını belirterek “Sorumlular ceza alana kadar Vatan ailesinin yanında olmaya devam edeceğiz, bu dava hepimizin” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Uzmanlar sordu: Orman Genel Müdürlüğünün yapısı daha çok odun için mi değiştirildi?

SONRAKİ HABER

Metal işçisi yazdı: Memlekette intiharlar artarken F-35’ten bize hayır gelir mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...