15 Kasım 2019 08:10

Şilili müzisyen ödül töreninde ülkesindeki devlet şiddetini protesto etti

Şilili müzisyen Mon Laferte, uluslararası Latin müzik ödüllerinin dağıtıldığı Latin Grammy törenine göğsüne “Şili’de işkence yapıyorlar, tecavüz ediyorlar ve öldürüyorlar” yazarak katıldı.

Paylaş

Şili ve Meksika vatandaşı olan müzisyen Mon Laferte, dün ABD’nin Las Vegas kentinde gerçekleştirilen 20. Latin Grammy Töreninde “kırmızı halı”dan geçerken gazetecilere üzerindeki paltoyu indirerek poz verdi.

Mon Laferte’in göğsüne “Şili’de işkence yapıyorlar, tecavüz ediyorlar ve öldürüyorlar” yazdığı görüldü. Şarkıcı, burada çekilen fotoğrafını Twitter hesabından da paylaşarak, “Özgür ülkem için özgür bedenim” diye yazdı.

EN İYİ ALTERNATİF MÜZİK ÖDÜLÜNÜ ALDI

Mon Lafarte, Latin Grammy töreninde bir de ödül aldı. En İyi Alternatif Müzik ödülüne layık görülen şarkıcı ödülünü alırken yaptığı konuşmada da çalışma arkadaşlarına teşekkür ettikten sonra “Şilili bir müzisyen arkadaşının” kendisine okuması için verdiği ve ülkede yaşananları özetleyen sözleri okudu.

Sözlerini, “Adalet gelene kadar mücadele durmayacak” diye bitiren Mon Lafarte salondan büyük alkış aldı.

Mon Lafarte, daha önce de sık sık Şili’de metro zamlarını protesto için başlayan ve polis şiddeti, OHAL ve ordunun sokaklara indirilmesi gibi hükümet politikaları karşısında kitleselleşerek birinci ayını dolduran eylemlere destek açıklamaları paylaşıyordu.

PIÑERA’YA ‘DİKTATÖR’ DEMİŞTİ

Özellikle Şili Devlet Başkanı Sebastian Piñera’yı etiketleyerek “Halk onuru için eylem yapıyor ve sen halka askeri güç ve sokağa çıkma yasağı ile baskı uyguluyorsun. Dünya bilsin ki sen yukarı mahallede pizza yerken emir veren bir diktatörsün” tweeti oldukça destek görmüştü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Metin Feyzioğlu'ndan olağanüstü genel kurul isteyen 12 baroya: İdari yargıya başvurun

SONRAKİ HABER

Ağlayan zihinsel engelli öğrenciyi darbeden 1'i öğretmen 6 kişi açığa alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...