14 Kasım 2019 21:17

Haftann filmleri: ‘Ve Sonra Dans Ettik’ ile ‘Kraliçe Lear’

Bu hafta vizyonda ne var? “Asfaltın Kralları”, “Ayı Kardeşler: Zamanda Yolculuk”, “Bir Kadın Zaferi” ve “Ve Sonra Dans Ettik”, “Söz Vermiştin”, “Gece Gelenler” ve “Kraliçe Lear”

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 3’ü yerli 7 film vizyona girecek. “Asfaltın Kralları”, “Ayı Kardeşler: Zamanda Yolculuk”, “Bir Kadın Zaferi” ve “Ve Sonra Dans Ettik” yabancı; “Söz Vermiştin”, “Gece Gelenler” ve “Kraliçe Lear” yerli filmler arasında bulunuyor.

Belgesel, dram, korku ve animasyon türündeki filmlerin beyaz perdeye yansıdığı haftada Levan Akin’in senaryosunu yazıp yönettiği İsveç yapımı “Ve Sonra Dans Ettik” ve Mersin Arslanköylü tiyatrocu kadınların hikayesini anlatan “Kraliçe Lear” öne çıkıyor.

VE SONRA DANS ETTİK

Aile geleneğinin izinde kendini geleneksel Gürcü halk danslarına adamış Merab’ın hayatı önceden belirlenmiştir. Dans partneri Mary ile mutlu ve dans dolu bir hayat sürmesi beklenir. Fakat bir gün prova sırasında kapıdan içeri Irakli’nin girmesiyle Merab’ın dünyası altüst olur, bu genç adam onun için artık hem bir rakip hem de arzu nesnesidir. Filmin Yönetmeni Levan Akin Gürcistan’da 2013’te saldırıya uğrayan Onur Yürüyüşü’nden etkilendiğini ve film için Gürcistanlı eşcinsel gençlerle uzun söyleşiler yaptığını söylüyor. İsveç’in bu yılki Oscar aday adayı olan filmde Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili, Giorgi Tsereteli ve Tamar Bukhnikashvili gibi isimler rol alıyor.

KRALİÇE LEAR

Belgesel film “Kraliçe Lear”; Pelin Esmer’in hikayelerini anlattığı Mersin Arslanköylü tiyatrocu kadınların, Toroslardaki köylere yaptıkları 30 günlük turnede Shakespeare’in Kral Lear oyununun dağ yollarında Kraliçe Lear’e dönüşmesini konu ediniyor. “Kraliçe Lear” 26. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Yılmaz Güney Ödülü, En İyi Müzik Ödülü, SİYAD “Cüneyt Cebenoyan” En İyi Film Ödüllerini kazanmıştı.
 

(KÜLTÜR SERVİSİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Finlandiya’da ırkçılar "feminizme karşı mücadele" kararı aldı

SONRAKİ HABER

HDK “Göç, Mültecilik ve Ayrımcılık" Sempozyumu düzenleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...