Bursa'da fay hattının kırılmasıyla oluşan Suuçtu Şelalesi'nde sonbahar güzelliği

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde fay hattının kırılması sonucu oluşan Suuçtu Şelalesi, sonbaharda yeşil ve sarının tonlarıyla ayrı bir güzelliğe büründü.

14 Kasım 2019 10:45
Görsellerin büyük halini görmek için üzerine dokunun
.

Paylaş

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde fay hattının kırılmasıyla oluşan Suuçtu Şelalesi, sonbaharda büründüğü yeşil ve sarının tonlarıyla binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. 

Paylaş

İlçe merkezine 22, Bursa'ya 125 kilometre uzaklıktaki şelale, Muradiyesarnıç Mahallesi yakınında 13 kilometrelik Karadere üzerinde bulunuyor. 

Paylaş

Karadere güzergahındaki irili ufaklı 60 şelale arasında yer alan Suuçtu Şelalesi, 36 metre yükseklikten dökülen suyunun yanı sıra çevresindeki güzelliklerle görenleri adeta büyülüyor. 

Paylaş

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Suuçtu Tabiat Parkı'ndaki şelaleye yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor. Gelin ve damatlar da fotoğraf çekimleri için bölgeyi tercih ediyor. 

Paylaş

Doğal yürüyüş yolları ve alabalık tesisi de bulunan şelalenin olduğu bölge, çevresini saran kayın ağaçlarıyla "temiz hava deposu" olarak biliniyor.

Paylaş

Mustafakemalpaşa Belediyesi Suuçtu Tabiat Parkı Sorumlusu İsmet Özyılmaz, şelaleye dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin geldiğini belirterek şunları dile getirdi:

"Bölgemiz İstanbul ve Eskişehir başta olmak üzere ülkenin her tarafından gelenlerce ziyaret ediliyor. Yurt dışından özellikle Arap turistler çok ilgi gösteriyor. Kuveyt, Katar ve Suudi Arabistan'dan gelenler çok fazla. Yılda yaklaşık 600 bin ziyaretçiyi ağırlıyoruz. 13 kilometre uzunluğundaki Karadere üzerinde irili ufaklı 60'a yakın şelale var, en büyüğü Suuçtu Şelalesi. Bölgeye gelenler kamp alanında geceleyebiliyor. Ziyaretçilerimizden suya dokunmamalarını istiyoruz çünkü bölgenin içme suyu ihtiyacını karşılıyor." (Bursa/AA)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa