13 Kasım 2019 16:37

Boğaziçi Üniversitesinde siyasete damgasını vuran "popülizm" konuşuldu

Boğaziçi Üniversitesinde dünyanın farklı ülkelerinde siyasete damgasını vuran popülizm ve popülizmle birlikte ortaya çıkan belirsizlik ve tedirginlik konuşuldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü (IstanPol), Boğaziçi Üniversitesi İnsani Gelişme Uygar Merkezi ile birlikte, Güncel Politika Seminerleri başlığında ilk etkinliğini yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Özger Arnas Salonunda yapılan semirde ABD seçimleri, yeni arayışlar ve popülizmin geleceği konusu ele alındı.

Semineri Siyaset Bilimci Doç. Zeynep Kadirbeyoğlu yönetirken, uluslar arası siyaseti yakından takip eden akademisyenler Doç. Evren Balta ve Soli Özel konuşmacı olarak katıldı. Her iki konuşmacı da ortaya çıkan, dünyanın farklı ülkelerinde siyasete damgasını vuran popülizmle birlikte ortaya çıkardığı ve birbirini tetikleyen belirsizlik ve tedirginlik durumu üzerinde durdu. 2020 Kasımında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinin siyasete ve siyasetin diline etkileri üzerinde durdular. Evren Balta,seçimli demokrasinin olan güvensizlikle birlikte sınıfsal ve kültürel faktörle birlikte ortaya çıkan belirsizlik durumuna işaret etti. Balta, bu durumunda ‘merkez siyaset’ yapan partilere olan ilginin da azalmasıyla sağ popülist partilere yöneliş olduğunu kaydetti. Soli Özel’de dünyada neredeyse hayatın her alanında meşruiyet krizinin yaşandığı üzerinde durdu. B u durumu da özellikle teknolojinin insanların yaşamları üzerindeki etkileri etkilerinden yola çıkarak açıklayan Özel, popülizmin tek ekonomik nedenler üzerinden açıklamanın doğru olmayacağını ifade etti.

ISTANPOL HAKKINDA

IstanPol, akademisyenler, bağımsız araştırmacılar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini bir araya getirerek bilimsel bilgi üretiminin sürdürülebilmesine ve akademinin toplumsallaşmasına yönelik çalışmalar yapan bağımsız ve tarafsız bir düşünce kuruluşu olacak kendisini tanımlıyor. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Şehir hastaneleri yoksulların sağlığa erişimini engelledi"

SONRAKİ HABER

Nazilli'de JES'lerin çevre, sağlık, tarıma etkileri konuşuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...