14 Kasım 2019 00:13

Belediyede çalışan öğretmenler güvenceli iş istiyor

Çankaya Belediyesinde çalışan sözleşmeli öğretmenler yazdıkları mektupla yaşadıkları sorunları anlattı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Çankaya Belediyesinden Sözleşmeli Öğretmenler

Merhabalar,

Bizler Çankaya Belediyesinde çalışan sözleşmeli öğretmenleriz. Her sene gelecek kaygısı taşıyan ve hiçbir özlük hakları olmayan öğretmenler…

Bizler her sene yaz kampları dahil 11 ay çalıştırılıp 12 ayda “girdi çıktı” yapmaktayız.

Çoğu öğretmen başarıları sayesinde belediyeye alınmışlar lakin sosyal demokrat bir belediyeye girme sevinci hüsrana dönüşmüş vaziyette. Her sene “Bizimle sözleşme yenilecek mi” kaygısı içindeyiz.

Yıllarca çalışsak da tazminat hakkımız yok. Sürekli girdi çıktı yapıldığından işten çıkarılsak işsizlik parası bile alamıyoruz. Açlık sınırının altında çalışıyoruz. Hiçbir ulaşım desteği almıyoruz.

40 saatin altında çalışsak daha az para alıyoruz. 40 saat çalışsak yine bir asgari ücrete denk gelmiyor maaşımız. Günde birden fazla yere, bölgeye gittiğimizden dolayı yol masrafımız haliyle artmakta.

Zorunlu olarak 15 tatil iznine çıkarılmaktayız, elimize 900 TL gibi bir para geçiyor. 15 günün ücreti bizden kesiliyor ve bu para ile geçinmemiz isteniyor.

Tüm bayram tatilleri maaşımızdan kesiliyor.

Yerimize öğretmenlik yapacak halk eğitimden öğretmenler bulunursa kapı önüne konuluyoruz. Çünkü halk eğitimden gelen öğretmenin maaşını belediye ödemiyor.

Çıkarılan öğretmenlerden intihar etmeyi düşünen ve dile getirenler var.

Hiçbir güvencemiz yok.

Sendika haklarımıza sahip çıkmıyor. DİSK Genel-İş Sendikasına gittik, bir seneye yakın “Yoğunuz” diye görüşmediler. Sonra sendika ile görüştük “Örgütlenmeye soracağız, yanınızdayız” dediler ama hâlâ dönmediler. Üye olma hakkımız olduğu halde, asıl görevi olan örgütlenmeyi sağlamadıkları, bizleri sendika üyesi yapmadıkları halde biz öğretmenler örgütlenip gittik sendikaya. Sadece “Gururlu davanızda yanınızdayız” deyip bizi geri gönderdiler. Bir gelişme olmadı.

Belediyede kadrolu hocalar var. Bizim kadar derse girmemelerine, bizim kadar bölge gezmemelerine rağmen aldığımız para kadroluların aldığının yarısı bile etmiyor.

Ekranlarda söylenenlerin gerçekte de olmasını istiyoruz.

Hiçbir öğretmen, emekçi açlık sınırın altında maaş almamalı ve gelecek kaygısı olmamalı.

Sesimiz olmanız dileği ile...

ÖNCEKİ HABER

Bursa ve Adana'da iş cinayeti

SONRAKİ HABER

Denizcilik sektöründe kadın olmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...