13 Kasım 2019 14:30

Eğitim Sen Bursa Şubesi: Geleceğimiz ve öğrencilerimizin eğitim hakkı için Ankara'ya

Eğitim Sen Bursa Şubesi, düzenlediğin basın toplantısı ile 23 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek mitinge çağrı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen Bursa Şubesi, 23 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek mitinge çağrı yaparak “Haklarımız, geleceğimiz ve öğrencilerimizin eğitim hakkı için Ankara’da buluşuyoruz" dedi.

KESK Bursa Şubeler Platformu ortak salonunda yapılan açıklamaya Eğitim Sen MYK üyesi Özgür Bozdoğan katıldı.

Basın toplantısında konuşan Eğitim Sen MYK Üyesi Özgür Bozdoğan, eğitim alanındaki sorunların her geçen gün ağırlaştığını ancak MEB'in sorunları çözmek yerine çözüm algısı yarattığını, somut adım atmadığını belirtti. Bozdoğan, "Gerçek sorunlara kalıcı çözümler üretmek yerine çözülüyormuş gibi davranılması kabul edilemez. Eğitim ve bilim emekçilerinin durumu da eğitim alanında yaşanılanlardan farklı değildir. Emekçiler bugün ekonomik, mesleki ve özlük sorunlarla uğraşmak durumunda kalmaktadır. Sorunlarımıza çözüm üretmesi gereken Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK, sorunları çözmek yerine sorun yokmuş gibi davranmakta ısrar etmektedir. Tüm uyarılarımıza ve itirazlarımıza rağmen var olan durum olduğu gibi devam etmektedir. İşte tam da bu nedenlerle Eğitim Sen, tüm eğitim ve bilim emekçilerini, sorun yaşayan tüm toplumsal kesimleri 23 Kasım 2019 tarihinde Ankara’ya kendi sorunlarına sahip çıkmaya çağırmaktadır” dedi.

"BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"

Açıklamanın devamında Bozdoğan, “Eğitim emekçilerinin haklarına, öğrencilerimizin eşit, ücretsiz ve ulaşılabilir, nitelikli, anadilinde, laik, bilimsel, kamusal eğitim hakkına sahip olduğu gün aydınlık ve güzel yarınları kuracağız. Tüm bu nedenlerle Eğitim Sen, sizleri mücadeleye, yan yana durmaya, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyor. Bizler, bu toprakların eğitim ve bilim emekçileri olarak birlikte, kardeşçe yaşamak için Ankara’ya geliyoruz. Eğitim Sen, 111 yıldır devam eden eğitim emekçilerinin mücadele tarihinden ve birikiminden aldığı güçle, tüm eğitim ve bilim emekçilerini, öğrencilerimizi, velilerimizi, bilim insanlarını ve tüm yurttaşlarımızı 23 Kasım’da Ankara’da buluşmaya çağırıyor. Davetimiz güneşin sofrasında buluşma, hep bir ağızdan türküler söyleme ve hep beraber maviliklere yelken açma davetidir. Bu davet bizim. Birlikte başaracağız” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İntihar eden Saadet öğretmene yönelik mobbing iddiası ile ilgili soruşturma

SONRAKİ HABER

İşçiler Ataşehir Belediyesi önünde eylem yaptı: Atılan işçiler geri alınsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...