13 Kasım 2019 14:17

İntihar eden Saadet öğretmene yönelik mobbing iddiası ile ilgili soruşturma

Antep'te 6 katlı apartmanın terasından atlayarak yaşamına son veren 25 yaşındaki Türkçe öğretmeni Saadet H.'nin okulda mobbinge maruz kaldığı iddiaları ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı, Antep'te 6 katlı apartmanın terasından atlayarak yaşamına son veren 25 yaşındaki Türkçe öğretmeni Saadet H.'nin okulda mobbinge maruz kaldığı iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı.

11 Kasım günü Antep'te bir ortaokulda sözleşmeli olarak Türkçe Öğretmenliği yapan Saadet H. 6 katlı apartmanın terasından atlayarak yaşamına son vermiş, Saadet öğretmen, intihar etmeden önce sosyal medya hesabından, “Her gün pamuk ipliğine bağlısınız sözünden bıktım usandım. Ben yapamadım mobbinge uğramaktan. Allah'a emanetsiniz canım öğrencilerim” paylaşımında bulunmuştu.

MEB, mobbing iddiaları ile ilgili olarak Saadet H.'nin görev yaptığı ortaokulda idari soruşturma başlattığını duyurdu. Mobbing iddialarını araştırmak üzere müfettiş görevlendirildi.

"GÜVENCESİZ ÇALIŞTIRMA SONA ERMELİ"

Saadet öğretmenin intiharını değerlendiren Eğitim Sen MYK üyesi Özgür Bozdoğan, mobbingin yüz bine yakın sözleşmeli öğretmenin yaşadığı sorun olduğuna dikkat çekerek “Çözüm örgütlü olmakta, yan yana dayanışma içerisinde olmaktan geçiyor” değerlendirmesinde bulunmuştu. Güvencesiz çalıştırmaya son verilmesi gerektiğini belirten Bozdoğan, "Eğitim Sen olarak 23 Kasım’da Ankara’da yapacağımız mitingte özellikle sözleşmeli, ücretli ve ataması yapılamayan öğretmenlerin taleplerini sorunlarını dile getireceğiz. Güvencesizliği kamu alanından özellikle de eğitim alanından hızlıca çıkarmamız gerekiyor. Çözüm gelecekten umutlu olmakta çözüm örgütlü olmaktan yan yana dayanışma içerisinde olmakta.Yalnız olmadığımızı bilmeliyiz” çağrısını yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Darbedilen İşçi Meya Kara’ya yapılan saldırı protesto edildi

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Bursa Şubesi: Geleceğimiz ve öğrencilerimizin eğitim hakkı için Ankara'ya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...