14 Kasım 2019 00:00

Kızını istismar eden erkek için savcı 27 yıl hapis cezası talep etti

Kızını istismar ettiği için eşine dava açan ve eşi tarafından öldürülen Döndü Şengül dosyasında istismar suçu kesinleşti. Savcı, sanık Şükrü Şengül için 27 yıl hapis cezası talep etti.

Fotoğraf: Evrensel (Arşiv)

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Kızını istismar ettiği için eşine dava açan ve eşi tarafından öldürülen Döndü Şengül dosyasında istismar suçu kesinleşti. Savcılık, Şükrü Şengül’ün öz kızını istismar ettiği yönündeki esasa ilişkin mütalaasını mahkemeye sundu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinin hazırladığı rapora göre cinsel istismar suçunun sabit olduğu belirtilerek, sanık baba Şengül’e 27 yıl hapis cezası talep edildi.

Döndü Şengül’ün katil zanlısı olan eşi Şükrü Şengül’ün öz kızına cinsel istismarda bulunmasın ilişkin Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, savcılık esasa ilişkin mütalaasını sundu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığının dosyaya gönderdiği rapora göre cinsel istismarın sabit olduğu ve sanık babanın “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 27 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi ve annenin şikayetçi olduktan sonra öldürüldüğüne dikkat çekildi. Döndü Şengül’ün öldürülmesine ilişkin dava ise sürüyor.

"ANNE İSTİSMAR OLAYINI ÇIKARDIĞI İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ"

Küçük kızın ve Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneğinin avukatı Neslihan Ceylan, Döndü Şengül’ün bu istismar olayını açığa çıkardığı ve kocasından şikayetçi olduğu için öldürüldüğünü ifade ederek, “Dosyaya gelen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi raporunda çocuğun beyanlarının çelişkili olmadığını, yalan söylemesini gerektirir bir durum olmadığını ve bu durumun çocukta travma da yarattığını göstermiştir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

"DOKTORA MI GÖTÜRSEM DİYE SORARDI"

Dosyada tanık olarak dinlenen ve Döndü Şengül’ün kuzeni olduğunu belirten Nuran Ş. ise “Kuzenim benden bir şey saklamazdı. Sanık cep telefonundan porno videolar seyredermiş, aynı şeyleri eşi Döndü’den istermiş yapmayınca kendisine tecavüz ettiğini söylerdi. Ayrıca video izlerken küçük kız yanına gelirmiş ona da seyrettirirmiş ve Döndü müdahale ederek çocuğu gönderir videonun sesini kısmasını istermiş. Döndü, çocuğun cinsel organında kızarıklık olduğunu söylerdi temiz tutmasına rağmen neden böyle olduğunu merak ederdi, doktora mı götürsem diye sorardı” diye konuştu.

SANIK ŞÜKRÜ ŞENGÜL'DEN "İFTİRA" İDDİASI

Sanık Şükrü Şengül, hakkındaki suçlamaları reddederek “Ben karımı boşanma dilekçesindeki bu iftira yüzünden öldürdüm, böyle bir şey asla yapmadım, çocuğumu kullanmasınlar” iddiasında bulundu.

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim Katliamı duruşmasında "cumhurbaşkanına hakaret" cezası

SONRAKİ HABER

Darbedilen İşçi Meya Kara’ya yapılan saldırı protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...