Tüm Bel-Sen: İBB'ye yönelik bütçe kısıntıları ve yetki gasbı uygulamaları kayyumdur

Tüm Bel-Sen İstanbul şubeleri, İBB'nin yetki alanlarının Cumhurbaşkanlığına bağlanması ve belediye bütçesinde kısıtlamaya gidilmesine tepki gösterdi, yapılanları kayyum uygulaması olarak niteledi.

13 Kasım 2019 11:29
Paylaş

Tüm Bel-Sen İstanbul şubeleri, Boğaziçi İmar Yasası’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yetki alanında bulunan yerlerin Cumhurbaşkanlığına bağlanmak istenmesine tepki gösterdi. Sirkeci Garı önünde bir araya Tüm Bel-Sen üyelerinin yaptığı açıklamada “Yerel yönetimler adeta cumhurbaşkanlığının talimatını yerine getiren birer taşra birimi haline getirilerek tek adam rejimi kurumsallaştırılmak isteniyor” denildi.

Bütçe kısıntıları ve yetki gasplarıyla halkın seçtiği belediyelerin yetkisiz kılındığı vurgulanan açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi özelinde başlayıp tüm belediyelere yansıyacak yetki ve gelir gasbı amaçlı girişimleri, kayyum benzeri bir uygulama olarak değerlendiriyor, yerel seçimlerle ortaya çıkan halk iradesinin yok sayılması ve dikkate alınmamasını demokratik ve meşru bulmuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada “Demokratik bir Türkiye için her şeyin Saray’da merkezileştirildiği bir yönetim yerine demokratik, katılımcı, şeffaf ve özgürlükçü bir anlayışla yönetilen, yetkileri ve gelirleri artırılarak güçlendirilmiş, halkçı ve toplumcu yerel yönetimler istiyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Mimar Sinan Üniversitesinde intihar eden kardeşlerden Oya Yetişkin için anma

SONRAKİ HABER

Bir sultan, bir ressam, bir resim ve ülkenin değişmeyen kaderi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa