13 Kasım 2019 11:04

Hayatını kaybeden Prof. Dr. Mümtaz Soysal İstanbul'da toprağa verildi

İstanbul'daki evinde 90 yaşında hayatını kaybeden Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Fotoğraf: İbrahim Maşe/DHA

Paylaş

İstanbul'daki evinde 90 yaşında hayatını kaybeden Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal, İstanbul'da toprağa verildi.

Mümtaz Soysal'ın Zincirlikuyu Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından kızları Funda Soysal ve Defne Soysal taziyeleri kabul etti. 

Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Hikmet Çetin, Eski CHP Genel Başkanı ve Gazeteci Altan Öymen, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, CHP Milletvekili Muharrem İnce, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Ahmet Tan, Prof. Hikmet Özdemir, Hüsamettin Özkan, Prof. Bilsay Kuruç, Prof. Ruşen Keleş, Avukat Turgut Kazan, Şükran Soner, Müfit Erkarakaş, Tarhan Erdem, Dolunay Kışlalı Edis, Ömer Laçiner, Süleyman Çelebi, Ercan Karakaş, Tahir Özyurtseven, Derya Sazak, Gülsün Bilgehan, Alev Coşkun, Ali Sirmen, Yazgülü Aldoğan, Miyase İlknur, Çınar Oskay, Gazeteci Yalçın Bayer, Asena Günal, Eski CHP Milletvekili Hakan Tartan ve çok sayıda gazeteci katıldı.

KILIÇDAROĞLU: SAYGIYLA, HÜRMETLE ANIYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Mümtaz Soysal'ın vefatı gerçekten de Türkiye için büyük kayıp. Bütün yaşamı adalet mücadelesiyle, insan hakları mücadelesiyle geçti. Türkiye'nin sağlıklı ve güzel bir anayasaya sahip olması için mücadele etti. Hapse atıldı, uzun süre hapiste kaldı. Şöyle bir paradoks ile hep karşı karşıya kaldık, bu ülke için çalışanlar, bu ülke için mücadele edenler, adalet için mücadele edenler bir şekliyle ağır bedel ödüyor. O bedel ödeyenlerden bir tanesi de rahmetli Mümtaz Soysal'dı. Mütevazi bir hayatı vardı, görkemli saraylarda, görkemli evlerde oturmadı. Aynı zamanda binlerce öğrenci yetiştirdi. Bir akademisyenin en temel gurur kaynağı yetiştirdiği öğrencilerdir. Onlar bugün Türkiye hatta dünya coğrafyasında hizmet veriyorlar. Kendisini saygıyla, hürmetle anıyoruz. Allah rahmet eylesin" dedi. 

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ise, "Soysal benim hocamdı aynı zamanda. Hem siyasette hem de üniversitede beraber olduk. Kendisini çok takdir ederdim. Kaybından dolayı büyük üzüntü duyuyorum, yakınlarına baş sağlığı diliyorum" diye konuştu. 

FUNDA SOYSAL: HUKUK MÜCADELESİ VEREN HERKESİN BAŞI SAĞ OLSUN

Mümtaz Soysal'ın kızı Funda Soysal güçlükle konuşarak "Şu anda çok şey hissediyorum. Türkiye'nin, bütün insanların, hak hukuk mücadelesi veren herkesin, bütün öğrencilerin, gazetecilerin, sendikacıların, hepimizin başı sağ olsun" dedi. 

Soysal'ın cenazesi törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. 

Mümtaz Soysal'ın cenazesine TBMM Başkanı, KKTC Cumhurbaşkanlığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara SBF Dekanlığı, Galatasaray Lisesi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MSB Hulusi Akar ve eşi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, TKP, Mülkiyeliler Birliği, 68’li Mülkiyeliler, İlber Ortaylı, Hüsamettin Cindoruk, Hikmet Uluğbay, ÇEV, Cumhuriyet gazetesi, TBB, Klavuz Kaptanlar Derneği, Halkın Kurtuluş Partisi, Gemi Mühendisleri Odası, İonna Kuçuradi, Bodrum/Sarıyer/Ataşehir Belediye başkanlıklarının da aralarında bulunduğu çok sayıda belediye ve çok sayıda kurum çelenk gönderdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD'li senatörler bir taslak daha sundu: Türkiye’de insan hakları ihlali yaşanıyor

SONRAKİ HABER

Mimar Sinan Üniversitesinde intihar eden kardeşlerden Oya Yetişkin için anma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...