13 Kasım 2019 08:10

Bağımsızlık yanlısı Katalanlar yol kapama eylemini sürdürdü

Bağımsızlık yanlısı Katalanlar, polisin müdahalesiyle İspanya-Fransa sınırında sonlandırdıkları yol kapatma eylemlerini Katalonya geneline yaydı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İspanya'nın doğusundaki Katalonya'daki bağımsızlık yanlıları, yol kapatma eylemlerini bölgenin geneline yaydı.

AA'nın haberine göre, bağımsızlık yanlısı Katalanların İspanya-Fransa sınırındaki AP-7 otoyolunda 1 gün süren yol kapatma eyleminin Fransız ve İspanyol polisinin müdahalesiyle sonlandırılmasının ardından, eylemler Katalonya'daki büyük şehirlere yayıldı.

Katalonya'nın İspanya'dan ayrılması için eylemler düzenleyen "Demokratik Tsunami" ve "Cumhuriyeti Savunma Komitesi" adlı bağımsızlık yanlılarının çağrısıyla Barselona, Girona, Tarragona, Sabadell gibi önemli Katalan kentelerinde yeni eylemler düzenlendi. Katalanlar, Barselona kentinin ana giriş yollarını, Katalonya'yı güneyden kuzeye kesen AP-7 otoyolunun Girona ve Tarragona girişlerini kapattı.

Diğer yandan yol kapatma eylemlerinin Bask bölgesinin Fransa sınırında Irun kenti yakınlarındaki AP-8 otoyolunda da gerçekleştirildiği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

İspanya-Fransa sınırında 11 Kasım sabahı başlayan ve yaklaşık 30 saat süren yol kapatma eylemi, Fransız ve İspanyol polisinin müdahalesiyle sona ermişti. Çıkan olaylarda yaralıların olduğu; Fransız polisinin 18, Katalan polisinin de 1 kişiyi gözaltına aldığı açıklanmıştı.

İspanya'da Yüksek Mahkeme'nin, 1 Ekim 2017'deki bağımsızlık referandumuyla bağlantılı olarak tutuklu yargılanan 9 Katalan siyasetçi hakkında mahkumiyet kararı verdiği 14 Ekim'den bu yana Katalonya'da kitlesel eylemler yapılıyor. Katalanlar, bir yandan Yüksek Mahkeme'nin kararını protesto ederken, diğer yandan da Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimlerin dünya kamuoyunda gündeme gelmesini amaçlıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bayrampaşa'da metroda genç bir kadın taciz edildiğini söyledi, erkek linç edildi

SONRAKİ HABER

Şili'de hükümet karşıtı eylemler 27'nci gününde: Pinochet'den kalma anayasa değişecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...