13 Kasım 2019 07:21

DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in yurt dışı yasağı kaldırılmadı

DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in yurt dışı yasağının kaldırılmasına yönelik talebi reddedildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında açılan davanın duruşmasında, avukatların yurt dışı yasağının kaldırılmasına yönelik talepleri reddedildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında "terör örgütü yöneticiliği" iddiasıyla açılan davanın 8'inci duruşması Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Güven'in katılmadığı duruşmada Avukatı Reyhan Yalçındağ hazır bulundu.

MÜZEKERELERE YANIT VERİLMEDİ

Bir önceki duruşma zabıtlarının okunmasıyla başlayan duruşmada, Güven'in Kürtçe yaptığı konuşmaların Türkçe çözümü için Dicle Üniversitesi Yaşayan Diller Merkezi Kürtçe Bölümü'ne yazılan müzakereye ve Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesine dosyaların birleştirilmesi yönünde yazılan müzakereye yanıt verilmediği görüldü.

Eksik hususların giderilmesini isteyen iddia makamı, adli kontrol tedbirlerinin devam etmesini talep etti.

YURT DIŞI YASAĞININ KALDIRILMASI TALEBİ

Güven'in avukatı Reyhan Yalçındağ ise müvekkilinin soruşturma aşamasında el konulan telefonunun iadesini talep ederek, “Güven'in Avrupa Parlamentosu oturumuna katılmasına ilişkin gönderilen davetiyeyi sunuyoruz. Bu nedenle yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Güven'in yurt dışına çıkış yasağı tedbirini kaldırması yönündeki talebi reddeden mahkeme heyeti, Dicle Üniversitesi ve Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesine yazılan müzakerelere ilişkin cevabın beklenmesine, cep telefonunun emniyetteki işlemleri bitmiş ise iadesine karar vererek duruşmayı erteledi.

46 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Leyla Güven hakkında Afrin operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamalar ve farklı tarihlerde katıldığı eylem ve etkinlikler gerekçesiyle "terör örgütü yöneticisi olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "2911 sayılı yasaya muhalefet" suçlarından 25 yıldan 46.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova Belediyesi eş başkanları aleyhine ifade veren "tanık" 9 yıldır cezaevinde

SONRAKİ HABER

Bakan Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol’ün kaçak katı aylardır yıkılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...