13 Kasım 2019 07:06

Canan Kaftancıoğlu'nun ve İYİ Partili Buğra Kavuncu'nun koruma polisleri geri çekildi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun koruma polisleri, İçişleri Bakanlığının talimatıyla geri çekildi.

ARŞİV | Fotoğraf: CHP Basın Bürosu

Paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun koruma polisleri, İçişleri Bakanlığının talimatıyla çekildi. Kaftancıoğlu ve Kavuncu karara tepki gösterdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 11 Kasım Pazartesi günü koruma polislerinin geri çekildiğini duyurdu.

“DEMİRDEN KORKSAYDIM TRENE BİNMEZDİM”

Twitter'dan yaptığı paylaşımla olaya dair tepkisini gösteren Kaftancıoğlu, "Yaklaşık 2 yıldır gece gündüz demeden birlikte çalıştığımız ve ailemden biri olarak kabul ettiğim emniyet müdürlüğünün çok kıymetli mensuplarına en içten teşekkürlerimi sunarım. Karara gelince, benim için teferruattır demirden korksaydım trene binmezdim" ifadelerini kullandı.

Olaya tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek de konuyu TBMM gündemine taşıdı.

KAFTANCIOĞLU’DAN SONRA KAVUNCU'NUN KORUMALARI DA ÇEKİLDİ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun da koruma polisleri dün akşam saatlerinde valilik talimatıyla çekildi.

Kavuncu da bu karara Twitter üzerinden yayımladığı mesaj ile tepki gösterdi ve paylaşımında “İstanbul Valiliği'ne bağlı İl Koruma Komisyonu'nun şahsım için vermiş olduğu koruma kararı, İçişleri Bakanlığı Merkez Koruma Komisyonu tarafından gerekçe dahi bildirilmeden kaldırıldı. Öncelikle, yaklaşık 10 aydır güvenliğimi sağlayan 2 emniyet mensubumuza teşekkür ediyorum. Alınan bu gerekçesiz karar, devlet kurumları arasındaki çelişkiyi ve belirsizliği her zamanki gibi ortaya koymaktadır. Ancak herkes şundan emin olsun ki; Allah'tan başka korkumuz zaten yoktur, en büyük güvencemiz de milletimizin dualarıdır!” ifadelerini kullandı.

KORUMALAR NEYE GÖRE TAHSİS EDİLİYOR?

Mevzuata göre TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerdeki il başkanlarına, İçişleri Bakanlığı Merkez Koruma Komisyonu tarafından koruma polisi tahsis ediliyor.

Koruma polislerinin geri çekilmesine dair İçişleri Bakanlığı veya İstanbul Valiliğinden henüz bir açıklama yapılmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bilirkişi raporu: Berkin Elvan’ı vuran polis, biber gazı silahı konusunda bilinçli

SONRAKİ HABER

Yüksekova Belediyesi eş başkanları aleyhine ifade veren "tanık" 9 yıldır cezaevinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...