12 Kasım 2019 11:56

Bursa'da yaşlılara ulaşım için şart üstüne şart

Bursa Belediyesinin ücretsiz ve indirimli seyahat kartı yönetmeliğinin 5. maddesine aykırı davrandığını belirten Tüm Emekliler Sendikası üyeleri basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ulaşım şirketi olan Burulaş'ın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ücretsiz ve indirimli seyahat kartı yönetmeliğinin 5. maddesine aykırı davrandığını belirten Tüm Emekli Sen Bursa Şubesi üyeleri, 65 yaş üstü yurttaşlara ücretli ve kısıtlı Bukart uygulanmasına karşı basın açıklaması düzenledi.

Kent Meydanı'nda basın açıklaması yapan Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şube Başkanı Günay Onayman, Resmi Gazete’de yayımlanan seyahat kartları yönetmeliğine göre şehir içi toplu taşıma araçlarını gün boyu ücretsiz ve sadece nüfus cüzdanıyla kullanabileceklerinin açıkça belirtildiğini hatırlattı. "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yasa ve Yönetmelik hükümlerine göre belediyelere bağlı metro ve otobüslerde 65 yaş üstü vatandaşların kent içi toplu taşıma araçlarından ücretsiz ve deniz yollarındaki ulaşımlarında yüzde 50 indirim uygulanması Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından görmezden gelinmemeli" diyen Onayman, şunları söyledi:

"Ancak Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bukart uygulamasını zorunlu tutmakta ve her yıl bu kartların 15 lira bir bedel karşılığında yenilenmesi gerekmektedir. Ayrıca sınırsız olarak belirtilen madde de yok sayılarak 6 kez kullanılabilir şeklinde bir uygulama getirilmiştir. Burulaş A.Ş.’ye bağlı BUDO’da da yüzde 50 oranında indirim uygulanmıyor. Bu durum bir an önce sonlandırılmalı, yönetmeliğe uygun davranılmalı." (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Pınargözü köylüleri altın madenine karşı mücadelede: Köyün içinde sondaj yapılıyor

SONRAKİ HABER

İspanya’da seçimler: Peki şimdi ne olacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...