12 Kasım 2019 11:14

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "tavsiye": Damadı paketleyip kapının önüne koyacaksın

CHP grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "56 tane reform paketi açıkladılar, bir şey çıkmadı. Damadı paketleyip koyacaksın kapının önüne" diye seslendi.

Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç/AA

Paylaş

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grubundaki konuşmasında "Erdoğan'a tavsiyem olacak; damadı paketleyeceksin, kapının önüne koyacaksın." diyerek Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden alınmasını istedi. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde artan intiharlar ve işsizlik de yer aldı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında öne çıkanlar şunlar oldu:

"KONFEDERASYONLAR SİYASAL PARTİLERİN ARKA BAHÇESİ OLMAMALI"

"Hiçbir konfederasyon bir başka siyasal partinin arka bahçesi olmamalı eğer birilerinin arka bahçesi olacaksa işçilerin arka bahçesi olmalı. Gönül şunu istiyor, bir yerde bir işçi haksızlığa uğradığında üç işçi sendikasının ortak çaba ile bu sorunu çözmek için mücadele etmesidir. Ama her biri ayrı telden çalıyorsa olmuyor

"FABRİKAYI KİME PEŞKEŞ ÇEKİYORSUN"

(Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi) "25 yıllığına BMC Grubu’na verdiler, ‘İhaleyi ne zaman, nerede yaptınız?​’ dedik. O fabrikanın kuruluşunda benim vergim var, babamın vergisi var. Sormak hakkım. ‘Öğrenemezsin’ diyorlar. Ya sen o fabrikada oluşan bütün sırları Katar Ordusu’na verdiniz. Niye? 20 milyar dolarlık bir fabrikayı kime peşkeş çekiyorsun arkadaş? Sen 25 yıllığına kiraladığın tank palet fabrikası için kaç lira aldın? 5 kuruş dahi almadın.” 

"DAMADI PAKETLE"

“56 tane reform paketi açıkladılar, bir şey çıkmadı. İşsizlikte dünya üçüncüsüyüz. Erdoğan’a bir tavsiyem, sen paket açıklayacağına bir paket hazırlayacaksın. Damadı paketleyip koyacaksın kapının önüne. Saraydakilerin hiçbir derdi yok. Cepler tıka basa para dolu hem de Amerikan Doları."

"AÇLIĞIN OLDUĞU YERDE HUZUR OLUR MU?"

"2003 toplam işsiz 587 bin 479 kişi, 2018’de 3 milyon 509 bin 603 kişi artış oranı yüzde 497. Genç işsiz 2003’te 169 bin 272 kişi, 2018 1 milyon 555 bin kişi artış oranı yüzde 524. Diplomalı işsizler 2003’te 36 bin 444 kişi 2018’de 753 bin 767 kişi fark yüzde bin 968. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Bunlar TÜİK’e başvuranlar. Bir de 137 bin kişi ülkeyi terk etti. Gerçek işsiz sayısı 8 milyon 112 bin kişi. Hapishaneler tıka basa dolu, parası olan dışarıda, gariban olan içeride. Kendini yakan var, asan var, şimdi sıra toplu intiharlara geldi. Toplumda huzur kalmadı, endişe var toplumda. Açlığın olduğu yerde huzur olur mu? Devletin mallarının ve bütçelerinin talan edildiği ülkede huzur olur mu? Esnafın siftah yapmadığı bir ülkede huzur olur mu? Sanayicinin önünü görmediği bir ülkede huzur olur mu? İşsizlik tam bir sosyal yaraya dönüşmüş vaziyette."

"Bütün kötülüklerin anası işsizliktir. Bunların niyeti hepimizi açlıkla terbiye etmek. Geçinemiyorum diyen milyonlar var. Böyle bir ülkede huzur, bereket, mutluluk olur mu?"

"TRUMP SANA APTAL DİYOR"

"Bu mektup sana nasıl geldi? Büyükelçi geldi, verdi. ‘Çağıracaksın bizim büyükelçiyi, bu mektubu kabul etmiyoruz, sahibine iade et diyeceksin’ dedim. Hayır, diyor ki Macaristan dönüşünde ‘Elimizde malum mektup var, mektubu Sayın Trump’a takdim edeceğim.’ Kendisine aptal diyen adama takdim edecek."

ÖNCEKİ HABER

Devletin sağlığa ödediği pay azaldı, vatandaşın cebinden çıkan pay arttı

SONRAKİ HABER

Türkiye, Alman vatandaşı IŞİD üyelerini sınır dışı etmeye başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...