12 Kasım 2019 09:16

Suudi Arabistan'da tiyatro sanatçılarına sahnede saldırı: 3 yaralı

Suudi Arabistan'da bir tiyatro oyunu sırasında sahnedeki 3 sanatçıyı bıçakla yaralayan kişi yakalandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Suudi Arabistan'daki Kral Abdullah Park Tiyatrosu'nda sahnelenen oyun esnasında düzenlenen bıçaklı saldırıda biri kadın 3 sanatçı yaralandı.

Suudi Arabistan merkezli Ukaz gazetesinin haberine göre, Riyad polisi, tiyatroda sahne alan biri kadın 3 oyuncuya bıçaklı saldırı düzenleyen Arap şahsın yakalandığını açıkladı. İnternet sitelerinde yayınlanan görüntüde, tiyatroda sahne alan oyunculara bir kişi tarafından bıçaklı saldırı düzenlendiği görülüyor.

AA'nın haberine göre bu saldırı, Suudi Arabistan'daki Eğlence Heyeti'ne yönelik eleştirilerin arttığı bir dönemde yaşandı. Eğlence Heyeti'nin ülkede farklı eğlence etkinlikleri düzenlemesi, Suudi Arabistan'daki değerlere, örf ve geleneklere aykırı olduğu iddiasıyla sert eleştirilere maruz kalıyor.

Suudi Arabistan'da kadınların araba kullanması, veli izni aranmaksızın şirket kurabilmesi, Adalet Bakanlığında çalışabilmesi, spor müsabakaları için stadyuma gidebilmesi daha önce yasaktı. Ancak son dönemlerde bazı kısıtlamalar hafifletilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sincan Çocuk Cezaevinde tutuklu çocuklara dayak atıldığı resmi raporda yer aldı

SONRAKİ HABER

Gaziemir Belediyesinin sendikalı işçileri işten çıkarması protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa