11 Kasım 2019 11:52

Eskişehir'de metal işçileri alacakları için eylemlerini sürdüyor

Eskişehir'de Zeytinoğlu Grubu bünyesindeki 3 fabrikada çalışan metal işçilerinin kıdem tazminatları ve alacakları için 4 Kasım'da başlattıkları eylem sürüyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Eskişehir'de Zeytinoğlu Grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Halpaki Döküm ve Tarkon Makine fabrikalarında çalışan Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin, kıdem tazminatları ve 5 aylık ücretlerinin ödenmesi için başlattığı eylem sürüyor.

Ankara’ya yürümek isteyen ancak yürüyüşleri engellenen işçiler, kent merkezinde bulunan ESPARK önünde 4 Kasım’da nöbet eylemi başlatmıştı. İşçiler, eylemlerini Eskişehir Organize Sanayi Bölgesindeki Entil fabrikasının önüne taşıdı.

İşçilerden Adil Eyigün, alacakları için her hafta patrona başvuruda bulunduklarını ifade ederek, “Savcılıklara suç duyurularında da bulunduk ancak hiçbir girişimimiz sonuç vermedi. Buraya bakan ve bakan yardımcıları gelip sözler verdiler, o sözler de tutulmadı. Biz hakkımız olanı istiyoruz. Bu taleplerimiz kabul edilene kadar eylemimize devam edeceğiz” dedi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ Çevre Topluluğu etkinliğine “tüzükte ekoloji yazmıyor” engeli

SONRAKİ HABER

Afrin'den getirilen zeytinyağı kimden alınıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...