10 Kasım 2019 16:40

Öldürülen Hafize Kurban için sosyal medyada #HafizeKurbanİçinAdalet" kampanyası

Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu, boşanmak üzere olduğu kocası tarafından çocuğunun gözü önünde öldürülen Hafize Kurban için sosyal medyada "HafizeKurbanİçinAdalet" hastag'i ile kampanya başlattı.

Fotoğraf: Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu

Paylaş

Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu, eşi tarafından öldürülen Hafize Kurban için Twitter'da "HafizeKurbanİçinAdalet" hastag kampanyası başlattı. Hafize Kurban, 28 Ağustos’ta boşanmak üzere olduğu kocası tarafından çocuğunun gözü önünde sokak ortasında bıçaklandı. 4 Eylül'de hayatını kaybeden Hafize Kurban'ın davası yarın (11 Kasım Pazartesi) saat 09.45'te ilk duruşması görülecek. 

Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu davaya katılım çağrısı yaptı. Çağrı metni ise şöyle oldu:

"Denizli’de aynı sokaklardan geçtiğimiz, aynı otobüse bindiğimiz henüz 23 yaşındaki Hafize Kurban ağustos ayında boşanmak üzere olduğu eşi tarafından canice katledildi. Cinayetin ilk gününden itibaren davanın takipçisi olmak ve başka kız kardeşimizi kaybetmemek için pek çok yerde çalışma yaptık. Hafize Kurban’ın ilk duruşma tarihi belli oldu. 11 Kasım Pazartesi saat 09.45’te Denizli Adliyesi’nde görülecek ilk duruşma. Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu olarak duruşmaya kadınları davet etmek için sokak sokak, kapı kapı dolaşıyoruz. Çağrı metnimizi kadınlara ulaştırıyoruz. Hafize’nin “ölmek istemiyorum” çığlığını duymayan kalmasın istiyoruz.

Herkes duysun bu çağrıyı, duysun ki kadınları korumayan, uğradığı ya da uğrayabileceği şiddetle baş başa bırakanlara karşı kadınlar birliklerinden aldığı güçle cevap verebilsin. Önceki akşam Hafize’nin öldürüldüğü sokakta uzattık mahkemeye çağrı metnimizi kadınlara. Hafize’yi tanıyan, onunla çay içen, sohbet eden pek çok kadının kapısını çaldık. “Hafize’yi ben de tanıyordum daha fazla broşür verin bana komşularıma ben götürürüm” dedi birisi. Ötekisi telefon numarasını verdi “mahkemeye gelirken ulaşım sıkıntısı olan olursa ben yardımcı olayım” dedi. Bir başkası “cinayete ben şahit oldum çok üzgünüm elimden ne gelirse yapmak isterim” diye ekledi. Başka bir semtte dolaştığımız esnaflar broşürleri cama astılar daha çok kişi görsün bu çığlık unutulmasın diye. Üniversiteli genç kadınlar bize teşekkür ettiler çağrı yaptığımız için (teşekkür edilecek bir şey yok oysa ki ) ve daha çok broşür istediler yurtlarına götürecekleri için. Bu dayanışma talebini ve birlik ihtiyacını bizzat görerek deneyimleyince nasıl hissedeceğini bilemiyor insan. Hafize’yi kaybetmenin derin acısı ve ulaştığımız kadınlardan aldığımız dayanışma mesajlarının umudu ile kapı kapı dolaşmaya devam ediyoruz. Gücümüz birliğimiz... " (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de boşanma aşamasındaki eşini öldüren erkek yakalandı

SONRAKİ HABER

Irak'ta eylemlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 319'a yükseldi, 15 bin kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...