10 Kasım 2019 14:10

Can Dündar'ın "Tutuklandık" adlı oyunu Londra’da da sahnelenecek

Gazeteci Can Dündar’ın yazdığı ve kendisinin son yıllarda yaşadıklarını konu alan “Tutuklandık” adlı oyun Londra'da seyirciyle buluşuyor.

#WeAreArrested (#Tutuklandık) adlı oyunun afişi

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

Gazeteci Can Dündar’ın yazdığı son yıllarda yaşadıklarını konu alan “Tutuklandık” adlı oyunu, Londra'da seyirciyle buluşuyor. Arcola Tiyatrosu ve Royal Shakespeare Company'nin ortak prodüksiyonu olarak ilk kez Londra'da oynanacak oyunda, sahte haber çağında gerçeği söylemenin nelere mal olabileceğinin altı çiziliyor. 13 Kasım'dan itibaren Kuzey Londra'daki Arcola Theatre'da sahnelenecek oyun 7 Aralık'a kadar izlenebilecek.

İLK KEZ SHAKESPEARE'İN KÖYÜNDE OYNANMIŞTI

Daha önce Shakespeare’in doğduğu köy olan Stratford-upon-Avon’da, The Other Place Tiyatrosu'nda sahnelenen oyun, Can Dündar’ın MİT tırları davasını, cezaevi günlerini, sürgündeki yaşamını ve ailesi ile olan diyaloglarını konu alıyor. Sophie Ivatts’ın yönettiği oyunda, Can Dündar’ı Peter Hamilton Dyer, oğlunu Jamie Cameron, karısını Indra Ove ve silahlı saldırıda bulunan kişiyi de Alvaro Flores oynuyor.

16 Haziran 2018'de Stratford-upon-Avon'da ilk kez sergilenen oyunun ilk gösterimine Can Dündar da katılmıştı. Basın ve ifade özgürlüğünün olmadığı bir ülkede, gerçekleri halkın bilgisine sunmanın bir bedeli olabileceğini çok iyi anlatan oyunda, içeridekilerle dışarıdakilerin dayanışma içinde olmasının sonuç vereceği, belirgin ifadelerle yansıtılıyor. Her tür dayanışmanın sonuç verebileceği vurgulanan oyunda, gerçeğin peşinde koşan gazetecilerin, iktidar tarafından nasıl hedef alındığını gözler önüne seriyor. 70 dakikalık ve İngilizce oynanan oyuna başta Kuzey Londra'da yaşayan Türkiyeliler olmak üzere, tüm kesimlerden yoğun bir ilginin olması bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da alacakları ödenmeyen inşaat işçileri oturma eylemi başlattı

SONRAKİ HABER

Kumtel işçileri: Sirkülasyon çok, sömürü daha çok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...