10 Kasım 2019 13:37

Aydın'da Evrensel okurları 25. yılı ve Ege sayfalarını konuştu

Aydın'da Evrensel okurları, Evrensel'in 25. yılı ve hazırlıkları yapılan Ege sayfaları ile ilgili bir toplantıda bir araya geldi.

Fotoğraf: Bağdagül Öztürk

Paylaş

Evrensel'in 25. yılı ve önümüzdeki dönemde çıkması planlanan Ege sayfaları ile ilgili Aydın'da gazete okurları ile bir toplantı yapıldı. Adnan Menderes Park Kafe'de gerçekleştirilen toplantıya AYÇEP, TEMA, Çine Yaşam Platformu gibi ekoloji örgütlerinden yöneticiler, son günlerde JES'lere karşı direnişleriyle gündemde olan Kızılcaköy, Yılmazköy ve Değirmendere ile Madran Dağında yapılmak istenen madene direnen Mutaflar köylülerinin yanı sıra, Efeler Belediyesi Kültür Müdürü Münir Alikoç, Aydın Tabip Odası Başkanı Hakan Karagöz, Çine Eğitim Sen Başkanı Alp Özerdem, Aykaryay Tiyatro Topluluğundan Hüsnü Ertunç'un da katıldı.

Toplantı öncesi AYÇEP sekreteri Gönül Hastaoğlu, Evrensel'in 25. yılı ve ekoloji mücadelesine desteklerinden dolayı Evrensel İzmir Temsilcisi Özer Akdemir'e bir plaket verdi. Yine Kızılcaköylü kadınların el emekleri olan bir hediye ile Evrensel'in 25. yaşını kutlamalarına Akdemir, "Sizin direnişiniz bizim için en güzel armağan zaten" diye teşekkür etti.

"GÜZEL HABERLERİ VERECEĞİMİZ GÜNLER GELECEK..."

Toplantının açılışında konuşan İzmir temsilcimiz Özer Akdemir, Evrensel'in 25 yıldır tüm baskılara, yıldırma ve sindirme politikalarına rağmen rüzgara karşı bir gazetecilik yaptığını belirterek, "25 yıl ülkemiz açısından, gazetecilik açısından son derece zor günler oldu. Biz bu zor günlerden de sizlere verdiğimiz 'emeğin sesi gerçeğin habercisi' olma sözümüzü anlımızın akıyla geçtiğimizi düşünüyoruz. Önümüzdeki yılların tüm emekçiler, ezilenler, halklar için daha güzel geçeceğine ve gazetemizde de bu güzelliklerin haberlerini sizlere ulaştıracağımıza inanıyoruz" dedi. Önümüzdeki dönemde çıkması planlanan Ege sayfaları ile Ege bölgesindeki emek, demokrasi, ekoloji mücadelelerinin daha çok yer bulacağını, bu sayfaların gazetenin doğal muhabirleri olan okurları tarafından desteklenmesi gerektiğin belirten Akdemir, gazetenin mali olarak da desteklenmesi için abone olma çağrısı yaptı.

"EVRENSEL HEP YANIMIZDA"

Toplantıda söz alan kurum temsilcileri de Evrensel'in 25. yaşını kutladılar. Aydın Tabip Odası Başkanı Hakan Karagözlü, Evrensel'in insana, doğaya, emeğe düşman kapitalist sistemin gerçek yüzünü ortaya koyan haberler yaptığını ve bu haberleri yapabilen çok az gazeteden birisi olduğunu belirterek, "Evrensel'e sahip çıkmak hepimizin boynunu borcu. Biz de bugünden itibaren Evrensel'e abone olarak, yazılarımızla onu besleyerek her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Efeler Belediyesi Kültür Müdürü Münir Alikoç, Evrensel'in Aydın'da her gün yüzlerce eve girmesi gerektiğini, böyle olursa Aydın'ın en önemli sorunlarından olan çevre sorununun çok daha fazla insan tarafından bilinip, bu insanların mücadeleye katılabileceklerini söyledi.

Yılmazköy'den Ayşe Çetin, "Ne zaman derdimiz olsa Evrensel hemen koşup geldi, yanımızda oldu, sesimizi duyurdu. Evrensel bizim gazetemiz" dedi.

Değirmendere'den Ziya Topçu, JES'lere karşı mücadelelerine gazetenin sayfalarını açmasının direnişe önemli bir destek olduğunu söyledi.

Kızılcaköylü kadınlar adına yaptıkları el işi bilekliği hediye eden Şennur Efe ise Kızılcaköy mücadelesini en iyi şekilde Evrensel'in verdiğini dile getirdi.

Çine Mutaflar köyünden Ramazan Madran, madene karşı verdikleri mücadelede haberlerini yapan Evrensel'i köylüler olarak her türlü desteklemeye hazır olduklarını söyledi.

"AYDIN'IN DAĞLARI VE OVA KÖYLERİNİ KARIŞ KARIŞ GEZDİK"

Çine Eğitim Sen Başkanı Alp Özerdem, Evrensel'i emekçinin, köylünün, çevre mücadelesi verenlerin yanında olan yayın çizgisi nedeniyle kutladıklarını söylerken, Çine Yaşam Platformundan Ahmet Uslu Evrensel muhabirleri ile birlikte Madran dağını ve Aydın Ovasındaki köyleri karış karış gezdiklerini ve gazetenin buradaki çevre sorunlarını tüm ülkeye gösterdiğini söyledi.

AYÇEP Sekreteri Gönül Hastaoğlu da Evrensel'in yıllardır Aydın ekoloji mücadelesinin sesi olduğunu, ne zaman ihtiyaç duysalar her zaman gazetenin sayfalarını kendilerine açtığını dile getirdi.

AYÇEP Yönetim Kurulu üyesi olan Av. Hicran Danışman Evrensel'in daha da güçlendirilmesinin emek ve ekoloji mücadelesine de güç katacağını söylerken, Aykaryay Tiyatro Topluluğunda Hüsnü Ertunç gazetenin toplumun daha geniş kesimine hitap etmesi gerektiğini ifade etti.

Ekoloji Birliği Yürütme Kurulu Üyesi Selami Yaşar Öztürk de Evrensel'in sadece gazetecilik yaparak değil, ekoloji mücadelesine aktif bir katılım da sağlayarak yaşamı savunduğunu ifade etti.

TEMA temsilcileri de çevre sorunlarına son derece duyarlı olan Evrensel'in çok daha fazla okunması, okutulması gerektiğini dile getirdi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Cem Emir, meslektaşları tarafından Dersim'de mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

MSB: Tel Abyad'daki saldırıda 8 sivil öldü, 20'den fazla kişi yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...