10 Kasım 2019 13:14

Temelli: Ne yaşamınızdan ne mücadelenizden vazgeçin

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, ekonomik krize ve yaşanan intiharlara dikkat çekerek “İntihar etmek çözüm değil, mücadele ederek bu iktidarı göndereceğiz" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Urfa İl Örgütü’nün 3'üncü Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Şehitlik Çamlık Konferans Salonu'nda düzenlenen kongreye HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partinin kent vekilleri, PM Üyeleri, Saadet Partisi Urfa İl yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi de katıldı. Kongrenin yapıldığı salon polis ablukasına alınırken, kongreye gelenler Genel Bilgi Taraması ve üst araması yapılarak içeriye alındı.

Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması gerektiğini belirten Temelli, Öcalan’ın Kürt sorununun çözülmediği takdirde uluslararası bir soruna dönüşeceğini ifadelerini hatırlatarak, “Ama iktidar sorunu çözmek yerine savaş politikalarını uygulamayı seçti. Artık bu iktidarın kat edebileceği yol kalmamıştır” dedi.

"EŞİT YURTTAŞLAR OLARAK YAŞAYACAK BİR ÜLKE İSTİYORUZ"

İktidarın Kürtlere karşı düşmanlık için her türlü silahı ve türlü ittifakı yaptığına dikkat çeken Temelli, Suriye’ye yönelik yapılan askeri harekatları hatırlattı. CHP’yi de AKP’nin savaş politikalarına destek vermekle eleştiren Temelli, “Suriye de demokratik çözüm olması demek Türkiye’nin de demokratik çözüme kavuşması demektir. Bu iktidarın peşine takılanlara söylüyorum. Bu iktidar gidiyor. Gelin bu faşizmle birlikte mücadele edelim. Eğer bunu yapmayacaksanız, cesaretiniz yoksa gölge de etmeyin. Tezkereye ‘evet’ diyerek ülkeye demokrasi getiremezsiniz” ifadelerini kullandı.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu ve yaşanan intiharlara da değinen Temelli şunları söyledi: “Kürt’e mermi, Türk’e siyanür düştü. Ölüm her yerde, acı her yerde, zulüm her yerde. Savaş herkese eşit ölüm getirir. O yüzden ölüme karşı yaşamı savunmalıyız. O yüzden herkese sesleniyoruz, emekçilere, kadınlara sesleniyoruz. Ne yaşamınızdan ne mücadelenizden vazgeçin. Hakkınızı elinizden alanlara karşı mücadele edin. İntihar çözüm değil. İntiharı düşünmeyin. Yaşamınızdan vazgeçmeyin. Mücadelenizi yükseltin. Bu iktidardan mutlaka kurtulacağız. Yaşamlarımıza sahip çıkacağız. Her eve aş da girecek iş de girecek. Biz mermi istemiyoruz; top, tüfek, savaş istemiyoruz. Biz bir arada eşit yurttaşlar olarak yaşayacak bir ülke istiyoruz. O ülkeyi de hep birlikte var edeceğiz.”

HDP’li belediyelere kayyum atanmasına değinen Temelli, kayyum atamalarının hükümetin acizliğini gösterdiğini belirterek, halkın iradesinin gasbedildiğini ifade derek, "En yakın zamanda kayyumlar ile birlikte bu iktidarı da süpürüp atacağız” dedi. Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimlerde HDP Urfa İl eş başkanlığına Mikail Gözek ile Emine Çetiner seçildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Musa Özuğurlu: Washington'ı değil, Trump'ı ziyaret ediyor

SONRAKİ HABER

Gazeteci Cem Emir, meslektaşları tarafından Dersim'de mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...