10 Kasım 2019 12:32

"Türkiye dışında da süren davanın her adımında yanımızdasın"

Dünya'nın pek çok yerinden kitle örgütü ortak bir açıklamayla yaşamını yitiren EMEP MYK Üyesi Metin İlgün’ü selamladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) MYK Üyesi Metin İlgün’ün yaşamını yitirmesi üzerine Almanya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu, Hollanda Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu, Fransa Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu, Avusturya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu, İsviçre Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu ve İngiltere’den Day-Mer ortak bir açıklama yayımladı.

"AVRUPA’DAKİ YOLDAŞLARINA ÇOK ŞEY KATTIN"

“Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan bizler, Metin Yoldaşımızı sadece gazetemiz Evrensel’de yazdığı yazılarla ve Emek Partisi’nde onun da katkı sunduğu mücadele deneylerinden değil, bizzat Avrupa’nın birçok ülkesinde değişik dönemlerde yapmış olduğumuz toplantılardan da tanıdık” denilen açıklamada, “Şunu bilmeni isteriz ki, Avrupa’daki yoldaşlarına çok şeyler kattın. Binlerce kez teşekkür ediyoruz. Ve senden öğrendiklerimiz, Avrupa’nın birçok ülkesinde işçilerin emekçilerin, baskıya ve sömürüye karşı, sosyalizm mücadelesinin içinde hep var olacak. Her yerde Metin olacağız. Ve Metin olarak kazanacağız. Çünkü senin de bütün ömrünü adadığın işçi sınıfı davası uluslararası ve ülke sınırı tanımayan bir davadır. Seni kaybettik ama sen Türkiye sınırları dışında da süren bu davanın her adımında yanımızda olacaksın” ifadeleri kullanıldı.

METİN İLGÜN LONDRA'DA DA UNUTULMADI

Londra’da Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER), Emek Partisi MYK üyesi Metin İlgün için bir anma düzenledi. Anmada konuşan Eski DAY-MER Başkanı Ahmet Sezgin, “Metin yoldaş Dersim’in karalı ve işçi sınıfına adanan yiğit bir oğluydu” diyerek, yeni kuşakların örnek alacağı bir devrimci olduğunu söyledi. Anmada, Metin İlgün’ün görüntü ve fotoğraflarından oluşan bir gösterim yapıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP döneminde işsizlik 5 katına çıktı: İşte Türkiye'nin "beka sorunu"

SONRAKİ HABER

"Taşıdığımız bu can bize değil halka aittir" | Metin İlgün'ün ardından…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...