10 Kasım 2019 12:07

Eskişehir’de “ölüm yollarına” isyan ettiler

Eskişehir’in ölüm yolları 2020 programında yine yer almadı. CHP’li Utku Çakırözer’le Cumhurbaşkanlığı’na çağrı yapan Eskişehirliler “Yollarda ölmek istemiyoruz” dedi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

Eskişehir’de yüzlerce yurttaşın yaşamını yitirdiği “ölüm yolu” Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolu Cumhurbaşkanlığı 2020 Yatırım Programı’nda yer almadı. Seyitgazi ve Kırkalı yurttaşlar yolu kapatarak “Artık ölmek istemiyoruz” diye isyan etti. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Bu yolda son 5 yılda 455, sadece 2019’da 53 kaza yaşandı. Ama yine programda yok. Artık kandırmaktan vazgeçin. Eskişehir’i zehirleyecek planları değil, yaşatacak planları programa koyun. Ölümü değil yaşamı planlayın” dedi.

Utku Çakırözer, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ve mahalle muhtarları ile birlikte “ölüm yolunu” kapatan Eskişehirliler Cumhurbaşkanlığı’na “Artık ölmek istemiyoruz. Yolumuzu yapın, daha fazla insan ölmesin” tepkisini gösterdi.

"YOL YOK ZEHİR SANTRALİ VAR"

Utku Çakırözer, “Bu yol jandarma istatistiklerine göre Eskişehir’de en çok kazanın meydana geldiği yol. Son 5 yılda 455, 2019'da 53 kaza meydana gelmiş. Bizler Mecliste hem Genel Kurulda hem komisyonlarda defalarca dile getirdik. Ama yine 2020 yatırım programına dahi almadılar. Eskişehir’de yüzlerce kazanın meydana geldiği, onlarca yurttaşımızın hayatını kaybettiği bu yollar yine yok, yine yok” dedi.

Sadece Alpu yolunun değil; Kırka-Seyitgazi-Afyon, Sarıcakaya ve çevre yolunun da 2020 programında olmadığını dile getiren Çakırözer, “Seçim zamanı makinalarla geldiler, kameralar karşısında "Yolu yapıyoruz" dediler. Ama ölüm yolları 2020 yılında da unutulmuş. Ama daha önce yapılmayacak denilen Alpu Termik Santrali 2020 yatırımları arasında yeniden planlanmış. Yol yok, yaşam yok, zehir santrali var ölüm var. Eskişehirliler bu yollarda daha fazla can kaybetmek istemiyor. Artık Eskişehirlileri kandırmaktan vazgeçin. Eskişehirlileri zehirleyecek planları değil, yaşatacak planları yatarım programına alın” dedi.

SESİMİZİ DUYUN YOLUMUZU YAPIN

Yurttaşlar adına açıklamada bulunan Karaören Mahalle Muhtarı Ramazan Topal ise, “Defalarca bu yol üzerinde ölümler oluyor. Yol yapılmayan hiçbir yer kalmadı ama bizim yolumuz hala yapılmadı. Bu partiler üstündedir. Cumhurbaşkanlığımıza, tüm siyasi parti temsilcilerimize çağrıda bulunuyoruz. Artık sesimizi duyun, yolumuz yapın” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fotoğrafın Asi Jönü: Jean-Yves Rousseau

SONRAKİ HABER

AKP döneminde işsizlik 5 katına çıktı: İşte Türkiye'nin "beka sorunu"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa