09 Kasım 2019 14:33

Kirazlı'da ağaç kesimini sürdüren Doğu Biga Madencilik, Çamyurt'tan vazgeçmiş değil!

Çamyurt Altın Madeni Kapasite Artışı projesinin ÇED sürecini sonlandırdığını açıklayan Doğu Biga Madencilik, projeyi ileri bir tarihte başlatacağını açıkladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çanakkale'de Alamos Gold'un Türkiye iştiraki Doğu Biga Madencilik tarafından Çamyurt Altın Madeni Kapasite Artışı projesinin ÇED sürecinin sonlandırıldığı açıklandı.

Doğu Biga Madencilik Şirket Sözcüsü Çağın Şen, Çamyurt Altın Madeni Kapasite Artışı Projesinin ÇED sürecinin sonlandırıldığını açıkladı. Şen, açıklamada "Kirazlı projesine odaklanmak bizim kararımızdı. Bu nedenle Çamyurt Altın Madeni Kapasite Artışı Projemizin ÇED raporunu sunmayarak süreci sonlandırdık. Çamyurt projemizi daha sonraki bir tarihte başlatacağız" dedi.

NE OLMUŞTU?

Dünyanın en önemli doğal miraslarından biri olan Kaz Dağları’ndaki metalik madencilik tehdidi devam ederken son dönemde Kirazlı ile gündeme gelen Kanadalı Alamos Gold şirketinin, Çan’a bağlı Kızılelma Köyü Çamyurt mevkiinde yapmayı planladığı “Çamyurt Altın Madeni Kapasite Artışı Projesi”nin geçtiğimiz günlerde sonlandırıldığı öğrenilmişti. 2012 yılında köylülerin tenekeler çalarak kovaladıkları uluslararası altın tekeli Alamos Gold’un yerli taşeronu Doğu Biga Madencilik tarafından kapasite artışı nedeni ile Ekim 2018 tarihinde gerçekleşen ÇED halkın katılımı toplantısı olaylı geçmişti. Çamyurt Altın Madeni Kapasite Artışı projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci kapsamındaki toplantı sırasında, altın madeninin zararlarını anlatmaya çalışan yaşam savunucuları da görüşlerini ifade etmek istemiş, şirketin özel güvenlik birimi görevlisi şirkete tepki gösteren çevrecilere saldırmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Çakırözer: Dayakçı müdür yine müdür oldu, yine dövdü

SONRAKİ HABER

İçeride kayyum, dışarıda güvenli bölge

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...