10 Kasım 2019 05:06
Son Güncellenme Tarihi: 10 Kasım 2019 12:53

Erdoğan, 10 Kasım’da kendisini övdü, CHP’yi eleştirdi

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81'inci yılında törenlerle anıldı. Ankara’daki törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyete en büyük katkıyı AKP’nin yaptığını savundu.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81'inci yılında törenlerle anıldı. Ankara’daki törende AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyete en büyük katkıyı kendisinin başında olduğu AKP’li hükümetlerin yaptığını savunurken, CHP’yi eleştirdi.

Atatürk, 81 yıl önce yaşamını yitirdiği İstanbul Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşuyla anıldı. Atatürk, için Ankara’da Anıtkabir'de düzenlenen devlet törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkan Vekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Celal Adan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı. Saat 09.05’te saygı duruşu yapıldı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı. Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen binlerce vatandaş, Atatürk'ün mezarını ziyaret etti.

İstanbul'da Taksim Anıtı'nda ki törene İstanbul Valisi Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, milletvekilleri ve diğer yöneticiler katıldı. Törene katılanlar ardından Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki Atatürk anma etkinliğine katıldı.

İMAMOĞLU’NU DA İSİM VERMEDEN ELEŞTİRDİ

Ankara’da Saray’da yapılan Atatürk’ü anma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, “Her fani gibi Atatürk'ün de eksikleri, fazlalılığı olabilir. Sürekli 'Atatürk' diyerek mirasına sahip çıkılmaz. Biz bu kavramın lafla istismarını yapmadık. Ülkemizdeki en büyük ticaret Atatürk ve Cumhuriyet ticaretidir. Bize olan düşmanlığın nedeni bu kirli ticaretini ortaya çıkarmamızdır” dedi.

İsim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da eleştiren Erdoğan, “Bulduğu her fırsatta ülkesini dışarıya şikayet edenlerin zihniyeti ile mücadele edilemez” dedi. Devamında CHP’yi eleştiren Erdoğan, “Türkiye’nin asıl gücü ne topu ne tüfeğidir. Türkiye’nin asıl gücü insanımızın birliği beraberliği kardeşliğidir ve bundan kaynaklanan cesaretidir. Türkiye’deki ana muhalefet Suriye’de ne işiniz var diyor. Suriye’de benim işim yok da Suriye’nin benim topraklarımda ne işi var? Benim topraklarıma taciz ateşleri yapmıyorlar mı? Benim vatandaşım askerim şehit olmuyor mu? O oradan taciz ateşi yapacak, biz de gereğini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Osmanlı’ya yönelik eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, “Sürekli olarak Osmanlı'ya hakareti ve aşağılamayı bir siyaset tarzı haline getirmek ya cehalettir ya gaflettir ya da art niyettir. Bugün Afrika'nın derinliklerinden Balkanlar'ın uçlarına kadar Osmanlı coğrafyasının neresine giderseniz gidin, derin bir muhabbetle karşılanıyorsanız, ortada sıkı sıkıya sahiplenilecek bir miras var demektir” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmediğini de savunarak, “satımı diye bir şey söz konusu değil” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İnşaat işçisi el ve ayakları bağlı olarak ölü bulundu, 1 şüpheli gözaltında

SONRAKİ HABER

Irak’ta sokakları bırakmayan halk taleplerini açıkladı: Yönetim sistemi değişmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...