09 Kasım 2019 10:02

Batik işçilerinin maaş ve kıdem tazminatları ödenmiyor

Ünlü giyim mağazalarından Batik'in işten attığı 600 işçinin maaşlarını ve kıdem tazminatlarını ödemediği belirtildi. 

Fotoğraf: Batik mağazasının logosu

Paylaş

Batik, Türkiye genelindeki bazı mağazalarını kapatarak işçileri işten çıkardı. Yaklaşık bir senedir de 600 işçinin kıdem tazminatı ve kalan maaşları mağaza tarafından ödenmiyor. işçiyiz.biz'e konuşan Batik işçileri, mağazanın işbirliği yaptığı firmalar dahil pek çok yere ödeme yaptığını ancak işçilerin maaşları söz konusu olduğunda “Kasada para yok” cevabı aldıklarını belirtti. 

“MAAŞLARIMIZ HEP GEÇ YATIYORDU”

Yaklaşık bir sene İzmir’deki bir Batik şubesinde çalışan ve mağazanın kapanması üzerine işten çıkartılan Batik çalışanı, “Çalıştığımız sürede
ücretlerimiz hep 2 ay geç yatırılıyordu. Biz buna rağmen çalışmaya devam ettik” dedi. “Ücretler geç yatıyor diye mağazadaki işçilerin hepsi işi bıraktı, biz 2 kişi 1 ay boyunca mağazayı açıp kapattık. Bu iyi niyetin sonucu bu mu olmalıydı?​” ifadelerini kullandı.

“PARA AKIŞINI TIFFANY’YE BAĞLAYIP KASAYI BOŞ TUTUYORLAR”

Haklarını almak için mahkemeye başvurduklarını anlatan Batik çalışanı, arabulucu ile anlaşılıp imza atılmasına rağmen hala Batik’in bir adım
atmadığını belirtti. Batik çalışanı “Arabulucuyla anlaşma imzaladık sonrasında yine de param verilmedi. Firma avukatını aradığımda bana 600 kişinin parasını almak için sırasını beklediğini söyledi” dedi.

Bir senedir iş aradığını söyleyen Batik çalışanı “Piyasının durumu zaten belli, iş bulamıyoruz bir de Batik’e paramızı kapatırdık, Tifany firması üzerinden parayı döndürüp kasalarında para göstermiyorlar. Hakkımızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

2012’de Tiffany&Tomato firmasını satın alan Batik, pek çok mağazasını kapatmasına rağmen Tiffany&Tomato firması hala faaliyetine devam ediyor. 

ÖNCEKİ HABER

Metin İlgün; Dersim’in yiğit, çalışkan, güvenilir oğlu...

SONRAKİ HABER

EMEP Genel Başkanı Gürkan: İntiharların sorumlusu kapitalist düzen, çözümü mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...